Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-07-16

Dalacupat

Magnus Darvell var fört över mållinjen på dagens Dalacup, Per Strömblad från CK Valhall var tvåa och Pierre Sandberg från Borlänge kom trea.

Själv körde jag definitivt bort mina chanser till ett bra resultat då jag i slutet av näst sista varvet tog en lång idiotförning i motvinden för att vår jagande grupp om sex skulle kunna ansluta till tättrion Darvell/Landström/Strömblad. I inledningen av loppet så var jag loss solo ett varv. Dumt, givetvis, men jag hoppades få sällskap av någon eller några. Istället kom hela gruppen ikapp. När Darvell gick så hade jag ingen chans att haka på. Något varv senare så tröttnade jag på det dåliga samarbetet i gruppen så jag stack igen. Satt ett varv mellan klungan och Darvell innan jag blev inhämtad igen. Kort därefter så stack Landström och Strömblad. Vi höll dom hyfsat nära oss men tog väl inte in något. Så efter ett par varv så gjorde jag en långspurt för att kanske kunna ansluta då jag ansåg att dom två tillsammans med Darvell antagligen var starkast i fältet. Var så nära att jag kände lukten av dom, säg 2-3 sekunder bakom. Då svängde vi in i "backen" och jag var helstum. Det var bara att se sig besegrad och smita in i jagande gruppen igen. Först var samarbetet sådär, men jag jagade på de övriga så mycket jag kunde. I täten gick duon ikapp Darvell och dom bildade en trio. När vi så plötsligt hade tagit in någon sekund så jagade jag på ännu mer med peppande tillrop och arga rekommendationer. Det gjorde nog susen för vi tog in mer och mer. När det bara var något varv kvar så förstod jag att vi kanske kunde komma ikapp men samtidigt kanske inte skulle klara det. Så jag sa till övriga i gruppen att jag skulle göra en idiotförning på den långa rakan och sedan fick övriga stöta ikapp trion efter bästa förmåga.
Så gjorde jag och sedan rullade jag runt sista varvet, stum som en fura.

Efter målgång så fastnade även jag på bild då Stefan Määttä var snabbt framme med mobilen

Första varvet startade vi lugnt med en "masterstart", därav bara 33.3 km/h på det varvet. Sedan rullade det på ganska bra hela tiden och totala snittet inklusive mastern blev 40.5 km/h. Här är all Garmin-data:

Om två veckor (30:e juli) kör vi i Sundborn. Samling vid SportEwa och jag hoppas ni kommer då. Tack för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar