Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-07-20

Resultat och bilder Ringenloppet

Hej!

För egen del så hade jag årets bästa ben idag. Även om dom tyvärr inte räckte hela vägen runt. Men jag har saknat känslan av att kunna vara med och tävla i tävlingarna, jag har bara deltagit i år men idag kunde jag vara med och leka lite. Det var inte mycket vind, även om det tilltog något när det närmade sig vår start. Trodde inte det skulle göra så jättemycket men redan på första varvet så sprack klungan av i flera delar på det längsta kantvindspartiet. Jag kände ändå att jag satt med bra ben och tänkte därför att om det går ihop igen så ska jag sitta längre fram under andra varvet. Satt bra med i det långa kantvindspartiet på andravarvet, vi passerade varvningen med motvind och när vi kom till nästa korsning så var jag väldigt långt framme i klungan. En Falköping och en TP4U eldade på i kantvinden och jag gick med. Klungan sträcktes ut och jag inte bara kom med i utbrytning, jag var en av dom som var med och skapade den då jag och några andra körde på i spets på klugan så det sprack av. Vi blev väl ungefär tolv man i vår grupp men samarbetet blev snabbt ganska dåligt då Concordia hade två man med som inte ville göra något (och dessutom ville sitta mitt i gruppen), TREK hade en, Hymer hade en och det var nog också en Valhallcyklist med. TP4U och JJ Jensen visade först mest intresse då bägge lagen hade tre åkare var med. TP4U ville inte köra runt på så många gratisåkare så dom nöjde sig ganska snart med en kille i dragjobbet. Jag hade gärna varit med och jobbat själv även efter att vi fått en hyfsad lucka, men med halva gruppen i en svans så ville jag inte sitta och köra med två proffslag.

När det började närma sig cyklister bakifrån så kom övriga TP4U fram och började köra igen. När vi nästan varit loss i två varv så kom några ikapp oss och gruppen blev större. Jag halkade ner i gruppen men insåg när också klungan anslöt i slutet på motvinden att det skulle bli attacker direkt. Försökte avancera innan den där korsningen men kom väl inte tillräckligt långt fram. För visst blev det åka av igen och en grupp på 8-10 cyklister bröt sig loss. Jag var den som var närmast att komma med men som ändå inte kom med. Riktigt surt. Lite senare så pep två tre cyklister iväg från klungan och lyckades ansluta. Den gruppen blev givetvis den som innehöll tätkillarna i resultatlistan. Även om några anslöt till delar av den gruppen senare.

Efter drygt nio mil så kunde jag inte hänga med klungan längre. Då var det ca: 10 man i utbrytning och klungan bestod av lite drygt 20 cyklister (81 startande). Hamnade med några andra och åkte väl runt ett par varv innan jag gav upp. Hade använt för mycket krut i början av tävlingen helt enkelt så benen hade gjort sitt.
När jag gett upp och åkte mot målet så mötte jag en tiomannagrupp som jag först vände om för att fortsätta med men gav snabbt upp även den gruppen då jag insåg att benen ändå var slut och det skulle bli för jobbiga sista fyra mil.

Så jag bröt, men är väldigt nöjd ändå. Det är inte alltid resultaten som är viktigast, ofta är det känslan som är viktig och i år var det första gången som känslan var riktigt bra på tävling. Att jag sedan inte håller 15 mil tävling med svenska och danska proffs samt hela svenska eliten är väl egentligen inte så konstigt. Tävlingen blev hård för många och det var ett väl utspritt fält som kom i mål.
28 av 81 startande i herrelit noterades för ett resultat, där den största gruppen bestod av sju cyklister säger väl en del om hårdheten på tävlingen.

Resultat för samtliga klasser i Ringenloppet 2013 hittar ni här: http://www.skanecykel.se/userfiles/files/Resultat%202013/resultatlistaringeloppet130720.pdf

Här kommer lite blandade bilder från min mobil:
Tätgruppen i Seniorer/Juniorer som också höll undan för klungan bestod av sex seniorer och två juniorer

Klungan för Senior/Juniorklass

Alice Andersson höjer farten i Damjunior + Damelittävlingen

Målgång junior/Senior

Klungan i senior/junior

Målgång damelit/damjunior

Grupetton i herrelit som gjorde upp om platserna 23-28.

Martin Grön vann före Johan Svensson

Nikolai Aistrup kom in som trea, Marcus Johansson som fyra och Lars Andersson som femma. Team Concordia lyckades peta in tre av sina fyra gubbar som 1:a, 3:a och 5:a. Ingen dålig dag för dom alltså.

Niki Brygesen före Philip Lindau som 6:a och 7:a.

Henrik Åbom in som åtta

"Klungan" gjorde upp om placeringarna 9-15.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar