Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-07-03

Bilder och resultat från Vansbro Bianchi 120

Innan start, snabbfållan

Farten var riktigt hög inledningsvis när ett 20-tal cyklister hjälptes åt med dragjobbet

I första längre backen var farten inte lika hög, men intensiteten desto högre

Ungefär halvvägs genom loppet och efter denna bild så tog jag inga fler, det blev tydligen jobbigt mot slutet

Först att korsa mållinjen i Vansbro Bianchi 120: Hendrik Sjölund

God mat och gott snack efter målgången

Nu kan man ju inte vinna ett motionslopp och jag har inte hittat någon resultatlista ännu. Men så här var ordningen i vår femmannagrupp som kom först till målet efter lite knappt 2:43:
1. Hendrik Sjölund, Falu CK
2. Jesper Larsson, Motala AIF
3. Henrik Öijer, Falu CK
4. Fredrik Frykberg, Motala AIF
5. Michael Sarsgaard, CK Parr

Det är ju kul när det går lite fort när man cyklar, så vi i Falu CK ville vara med och bidra till hög fart idag. Och hög fart från start blev det med en stor klunga som hjälpte till. En svans satt bakom och hade det nog ganska gött ett tag. De dragvilliga minskade givetvis sakta men säkert och efter ungefär fem mil kom första tuffare backen, där fick jag det lite onödigt jobbigt och jag fick spendera en stund i svansen med förhoppning om att hänga kvar över krönet. Då var det ca: 15 cyklister kvar i klungan.

Efteråt hörde jag att det blivit en otäck vurpa någonstans kring 25 kilometer in i loppet, i Nås-trakten. En person gjorde sig ganska illa och jag hoppas att han snart är tillbaka i sadeln. Två av våra killar som då satt i svansen stannade direkt vid vurpan för att hjälpa till. Själv så varken hörde eller såg jag någon vurpa.

När vi kom till nästa tuffa stigning efter ca: 8 mil så började fler droppa av från täten, även jag var på håret att åka av men lyckades stöta ikapp igen. Vi blev först åtta, och sedan sju cyklister kvar i täten. Ungefär fem kilometer senare kom nästa tuffa backe. Efter ungefär nio mil så nådde vi banans högsta punkt, så avslutningen gick i rasande fart. När vi kom ner på platten och hade milen kvar till mål så började det attackeras i vår sjumannagrupp. Första attacken kom från Fredrik Frykberg och jag sprintade ikapp. Jag försökte skaka av mig honom en gång men vi fann det bäst i att samarbeta. När vi blev inhämtade så kontrade Johan Landström, ingen kille man vill släppa iväg. Så jag offrade mig och kom ikapp honom också, givetvis helstum nu. Efter en kort stund på Johans rulle så blev vi inhämtade och då kom nästa Motala-attack. Denna gång från Jesper Larsson och även denna gång var jag pigg på att följa med. Tyvärr var Jesper lite för trött och jag lite för stum, så vi vevade mest runt utan att göra några rejäla förningar.

Med någon kilometer kvar till mål så kom Hendrik Sjölund, Fredrik Frykberg och Michael Sarsgaard ikapp oss och Michael var den som tog tag i taktpinnen och höll fart. Christoffer Kvist och Johan Landström hade nog spelat ut varandra och blev därför akterseglade.
Avslutningen på loppet bestod av några tvära kurvor så där ville man nog gå in som etta, eller sämst tvåa. Det blev en attack, jag kollade snabbt vilken tröja det var och kunde glädjande nog se att det var klubbkamrat Hendrik Sjölund som satte in den. Jesper Larsson följde efter honom och Fredrik Frykberg efter Jesper. Jag kom in bakom Frykberg och kunde passera honom i avslutningen och rullade därför in som trea.
Foto: Vansbrosimningens facebooksida.

Enligt min Garmin så var loppet inte riktigt 120 kilometer, utan 116.89 km. Tiden 2.42.48 ger ett snitt på 43.1 km/h. Jag tog en varvtid när masterstarten släppte och snittet utan masterstarten blev 43.4 km/h. Topphastigheten på 73.3 km/h berättar om en snabb avslutning. Snitt- och maxpuls under loppet blev 160 respektive 185. Här har ni all data. Klicka på "visa detaljer" för att sedan kunna välja "visa i metriskt" högt uppe till höger.

Banprofil och pulskurva från Vansbro Bianchi 120, kul att vi kunde hålla sådan fart trots backarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar