Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-10-02

Trött stackare

Barnen sov hos min mamma med sambo i natt så Ronya och jag fick sovmorgon (sov ända till 08:30!) idag. Välbehövligt då jag tydligen blev rätt sliten av gårdagen, eller snarare allt inför OCH gårdagen. Det tar ju lite energi att arrangera och tävla i cykel ändå. Beslutade efter att ha tävlat igår att jag inte tänkte köra i Ludvika idag, kände redan då att jag var några snäpp för trött för att kunna mobilisera om.
Så idag har jag mest tagit det lugnt och återhämtat mig. Passade på att räkna ihop lite ekonomi för tävlingen också då siffrorna finns kvar i minnet. Om man väntar lite med sådant där är det nog lätt att det aldrig blir av eller att man glömmer något. Vi gör några tusen plus på tävlingen, utan pengasponsor. Enda sponsorerna vi hade var Lugnet Outdoor, Cykel & Fjäll och Sportson med varupriser samt Norkay med nummerlappar. Skulle vi haft mer än en månad på oss kunde det så klart blivit ännu bättre. Tur då att det alltid finns ett nästa år.
Vi skulle behöva lite fler vinstbringande arrangemang i Falu CK nästa år. Pengar måste ju in för att vi skall ha råd att bedriva vår verksamhet, det är faktiskt i grund och botten så enkelt. Inga pengar in = inga pengar ut. Många vill att vi ska "satsa", inte lika många tycks dock vara villiga att satsa några timmar själva för att klubben ska ha råd att satsa. Och sedan startavgifterna blev fria på svenska cykeltävlingar har Falu CK nu tre gånger så stora utgifter för startavgifter som vi hade för bara några år sedan. För att täcka årets kostnader för startavgifter skulle vi behöva arrangera minst 20 CX-cuptävlingar per år. Ni förstår då kanske att det här med ideellt arbete blir guld värt för en liten idrottsförening.
Nåväl, nog om ekonomi. Det finns ju roligare saker att skriva om. Som att jag somnade när jag skulle få barnen att somna i kväll, till exempel. Eller att trots att det är så dyrt att ha tävlingscyklister nu för tiden så känner ändå JAG att Falu CK mår bättre nu än på många år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar