Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-10-03

Mitt spännande liv och tankar kring CX-landslaget

Jobbade 10 timmar idag, kändes bra att lägga lite plus på högen. Nu sitter jag och tittar på Svenska Hollywood-fruar med frugan och Emily. Har inte tränat och känner faktiskt något småskitigt i kroppen men jag hoppas att dessa två vilodagar plus lite god nattsömn ska göra susen med kroppen. Kanske att jag kan behöva någon fet lunchbuffé också. Det lär ju inte bli värre i alla fall.

CX Sweden har offentliggjort att man planerar landslagsverksamhet och att det KRÄVS deltagande i cupen för att vara aktuell.
"För att vara aktuell för uttagning till landslaget krävs det deltagande i cupen. Landslagsverksamhet kommer att bedrivas i för både tjejer och killar från junior och uppåt under förutsättning att man varit med och visat framfötterna i cupen. Närmare information om landslagsverksamheten kommer inom ett par - tre veckor. Missa inte chansen att få möjlighet att vara med och köra internationellt utan se till att vara med på cupens olika deltävlingar."
Lite speciellt kriterium faktiskt, hade varit bättre om man valt att kräva deltagande i internationella stortävlingar som världscup, Superprestige eller GVA-Trofee. Det är ju där man visar om man är något att ha internationellt. Den svenska cupen är ju tyvärr rätt så tunn i junior, U23 och elitklasserna. Genom att tävla internationellt visar man också att man vill utomlands för att tävla och är beredd att satsa på den här sporten. Hittills är det bara en damjunior som kört i CX-Cupen, så då borde väl hon vara självskriven i landslaget nu då? Ingen blir något VM-material enbart genom att mysa runt i den svenska CX-Cupen. Om jag ska spekulera lite så tror jag att landslagsrepresentationen kommer bestå av VM plus förhoppningsvis någon tävling inför VM. Om man menar allvar, både som cyklist och kanske även från förbundets håll så står svenska cyklister på startlinjen i världscupen i Koksijde den 26:e november eftersom det också är Koksijde som arrangerar VM i januari.
Eftersom detta är min blogg där jag luftar mina egna tankar så kan jag passa på att önska ännu mer nu när jag ändå är igång. Skicka inte så många till VM som i fjol! Om så många skall åka så ska cyklisterna först ha visat framfötterna på annat än CX-Cupen. Bättre då att istället lägga resurserna på några som vill och försöker bli bra på den här sporten och låta dom köra någon mer internationell tävling i landslagsdressen.
Lite knepigt också att man offentliggör att man planerar landslagsverksamhet när säsongen är i full gång och att fullständig info kommer ytterligare några veckor senare.
Den 16:e oktober avgörs säsongens första världscup, kommer någon svensk till start?

När ni funderar på det här med CX och världscup kan ni väl titta på dagens bildskörd innan ni postar era tankar i en kommentar till detta inlägg?

5 kommentarer:

  1. Cykelpendlare borde ha förtur, nej fan vara automatiskt uttagna till landslaget!

    SvaraRadera
  2. Ett konstigt sätt att försöka höja statusen på CX-cup!!!

    SvaraRadera
  3. Kollar man resultatlistan från Falun så ser man ju att jag är femte bästa elitåkare. Jeppe och Jens är ju veteraner och övriga är junior eller U23. Än finns chansen! #HenrikTillCXLandslaget

    SvaraRadera
  4. Om man inte ens kan köra cx-cup när man ändå inte kör andra internationella tävlingar så kan man ju undra om man satsar seriöst på cross?

    SvaraRadera
  5. Jag hoppas verkligen att man inte tar ut cyklister som inte satsar på cross. I fjol uppmanades cyklister att köra tävlingar i slutet av cupen för att då få åka VM. Helfel. Finns det pengar så satsa dom rätt istället för att bjuda på turistresa till VM.

    SvaraRadera