2011-10-17

Gårdagens CX i Plzen

Såg att Darvell blev 47:a, kanske inte riktigt vad han hoppats på men det ger ändå 13 fräscha UCI-poäng till samlingen. Fyra användbara världscup-poäng också då de 50 främsta belönas med poäng i världscupen.
Lite trist med starten där kommissarien släppte iväg fältet trots att kameramannen som filmar åkarna i förstaledet stod och filmade Nils Albert och hade Francis Mouray kvar att filma. Nils Albert var en av de som blev mest hindrade då han dessutom hindrades igen av en startvurpa i första kurvan, sedan jobbade han sig upp genom fältet och kom till slut ikapp gruppen som kämpade om en fjärdeplats. Tättrion var då redan långt före men Nils gick snabbt upp i den gruppen han hamnat i, och körde på också där. Där skiljer det sig en del mellan honom och bland annat Sven Nys, för när Sven inser att han inte kommer vinna så försöker han säkra en så bra placering som möjligt genom att vara defensiv. Inte så spännande att titta på kanske, men smart om man vill vinna cuper. Nils borde givetvis ha satt sig på rulle för att återhämta sig något till finalen och kanske bli fyra, istället körde han hårt i gruppen och blev nu bara åtta i mål.
Men han är ju ung så han hinner väl lära sig det där. En annan som fick något att lära sig var Zdenek Stybar då Sven Nys lurade honom på segern genom att klämma sig in i en nästan obefintlig lucka och passera tjecken på innern. Alla förstod nog att det var viktigt att vara först in i trappan på sista varvet, Sven tog täten strax innan men Zdenek tog sig förbi precis innan det var dags att springa. Zdenek är en bra spurtare, Sven har svårare på snabba banor och i spurter så det såg ut som att Zdenek skulle vinna då han var först i trappen, men så blev det alltså inte utan tjecken blev nu trea på hemmaplan då också Kevin Pauwels tog sig förbi.
Ett kort sammandrag hittar ni här:
http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/MG_sportnieuws/MG_wielrennen/1.1133841

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar