Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-07-27

Google+

Jag har ju varit med i det nya fräscha Google+ ett tag nu och har möjlighet att bjuda in några av er läsare också som är intresserade. Om Google+ är öppet för allmänheten så loggar ni in med ert Google-konto, har ni inget så skapar ni enkelt ett. Behövs det inbjudningar så har jag några, har skickat en del inbjudningar men har några kvar. Är det någon som vill ha så kan ni skriva en kommentar eller skicka ett mejl. Allt jag behöver är er e-postadress.

Bild från Google Plus-applikationens startsida
Tänkte också lite kort beskriva vad man finner på GooglePlus...

Kretsar
Skillnader mellan tex Facebook som just nu är största plattformen för socialt nätverkande och Google+ är att man på Facebook är vän med alla och delar allt lika mycket till alla och på Google+ kan du dela upp dina kontakter i olika mindre nätverk, så kallade Kretsar. Du kan alltså ha arbetskamrater i en krets, vänner i en krets, träningskompisar i en och folk du inte gillar i en annan. En person kan du ha med i flera eller alla kretsar om du så vill.

Flöde
När du sedan skriver något i din Stream, eller Flöde som det ju heter på svenska så väljer du vilka kretsar som skall få se det du skriver, eller så låter du alla se det genom att välja Offentligt. Det som skrivs i flödet kan man sedan +1:a (motsvarigheten hos Facebooks Gilla), kommentera eller dela.

Gnistor
Är en funktion som tar fram ett flöde med bloggar och sidor som skriver om ett ämne som intresserar dig. Lägger du till Cykel bland dina gnistor får du läsa aktuella nyheter och blogginlägg om just Cykel.

Chat
Det finns möjlighet att Chatta på Google+. Istället för att ha alla kontakter som är online är synliga så bjuder du in den du vill chatta med till chatten.

Hangouts
Det är en funktion som låter dig och dina vänner att umgås med hjälp av webbkameran.

Foton
Du kan givetvis ladda upp foton och dela dom med de som finns i dina Kretsar eller Offentligt. En av fördelarna med Google+ är att om du har ett Picasa-album så kopplas det till ditt Google+-konto för enkel och snabb delning. Via Google+-appen får du ännu mer guld från Google+, mer om det senare i detta inlägg.

Appen
Har du en Android-telefon eller kanske en iPhone så kan du välja att låta de bilder du tar med mobilkameran hamna direkt på Google+. Då har du dels en "backup" på dina mobilfoton och du kan sedan snabbt och enkelt dela dom med dina vänner i de olika kretsarna på ett enkelt sätt när du känner för det.
En annan kul funktion som finns i appen är att du kan se offentliga flöden från folk som befinner sig "Nearby", alltså i närheten av dig. De gånger jag har kollat Nearby så har jag fått in uppdateringar från folk i Falun, Borlänge och Ludvika, som ligger 65 km här ifrån.
Huddle finns också i appen och är ett snabbt sätt att skicka meddelanden till de i dina kretsar. Du väljer vilka du vill ska få meddelandet och de ska sedan få ett SMS om att de fått ett Huddle-meddelande från dig. Men denna funktion har jag inte testat något ännu så jag vet inte riktigt hur det fungerar i praktiken.

Störst fokus verkar Google ha lagt på Kretsar och Gnistor än så länge, men Google+ är ju inte klart ännu utan bara inne i ett test-stadium så fler funktioner kommer nog att komma. Med tanke på att Google+ ju är en del av Google-familjen så kan jag tänka mig att det kommer flätas ihop bra med andra delar av Google-familjen. Som till exempel Google (!), Youtube, Picasa, Analytics, Reader, Kalender, G-Mail, Blogger (som ju denna blogg ligger hos...), Google Maps och mycket mer... Ni förstår ju själva hur bra det kan bli om de lyckas fläta ihop allt detta på ett snyggt sätt.

En grej till förresten.. Här under inlägget så finns det delningsknappar. Bland annat en +1-knapp. Nu kan ni börja använda den också!

6 kommentarer:

  1. Jag tar gärna en inbjudan!

    patrik.paulsson[snabel-a]gmail.com

    SvaraRadera
  2. Jag tar gärna en jag med:)

    martin.filipsson@gmail.com

    SvaraRadera
  3. Ja tack :)
    isebrink@gmail.com

    SvaraRadera
  4. Ja tack!
    stefan.mangsaker@gmail.com

    SvaraRadera
  5. Ja gärna! :)
    jonas.sj(snabel-a)gmail(punkt)com

    SvaraRadera
  6. Ja tack!
    erik.shuvit@gmail.com

    SvaraRadera