2010-07-10

Förberedelser pågår inför en namntät Mörksuggejakt

Skulle packa väskan nu i kväll så allt är klart imorgon, insåg då att det kunde vara bra om jag hade lite rena cykelkläder. Så nu ligger denna hög med kläder i tvättmaskinen och snurrar. Efter detta inlägg är skrivet så skall jag tvätta cykeln också. Mycket tvättande blir det i samband med cykeltävlingar. 
Ska bli kul att tävla i MTB igen, räknar inte riktigt DM som en riktig tävling och jag hoppas att det går bättre imorgon än vad det gick på DM. På Mörksuggejakten brukar jag ofta köra skiten ur mig första halvan och sedan tappa snabbt. I år ska jag hålla en jämnare fart loppet igenom har jag tänkt.  Har tänkt att en topp 20 är skitbra, topp 30 är jag nöjd med och topp 50 borde jag klara. Mitt bästa resultat i denna tävling är en åttondeplats. Men det är då verkligen inte dåligt med duktiga cyklister som kommer till start imorgon (och detta är givetvis inte alla...):
Stefan Carlsson
Håkan Löfström
Matthias Wengelin
Lars Bleckur
Jesper Dahlström
Fredrik Edin
Johan Landström
Alexander Blomqvist
Oscar Ekstam
Magnus Palmberg
Mikael Salomonsson
Robert Österling
Mattias Nilsson
Magnus Darvell
Jens Westergren
Gustav Larsson

Kul med skogscomeback av både Gustav Larsson och Johan Landström. Jens Westergren gör också comeback på skogsmoppe igen. Det var länge sedan en svensk MTB-tävling hade en så pass intressant startlista. Att tippa segrare är inte så lätt faktiskt.
Jag väljer att plocka dessa russin ur kakan: Gustav Larsson, Jesper Dahlström, Mikael Salomonsson, Magnus Darvell och Matthias Wengelin.
- Vissa är helt övertygade om att Gustav Larsson kommer vinna, vilket jag tycker är lite märkligt. Då har man nog inte så insatt i svensk MTB, för det är inga dåliga cyklister han måste åka ifrån. Visst kan han åka tempo på asfalt, men Mörksuggejakten avgörs på MTB-cyklar, på stigar, grusvägar och en del asfalt. Med MTB-bakgrund och hans höga kapacitet blir han ändå farlig. Speciellt om han kan komma iväg solo tidigt (startbacken...?).
- Jesper Dahlström gick faktiskt med tätgruppen som skulle göra upp om segern på landsvägs-SM, men vurpade tyvärr bort sin chans till en topp-9 där. Och han är dessutom bra också i MTB med segrar på bland annat Finnmarksturen. Hans deltagande i U6 som avslutades idag är nog tyvärr inte den bästa uppladdningen, även om det gick bra där med bland annat en etappseger och en andraplats totalt. Har en bra spurt vilket kan vara viktigt på en så pass lättåkt bana som imorgon.
- Mikael Salomonsson har haft en fantastisk start på säsongen och radat upp pallplaceringar, leder dessutom både Långloppscupen och Sverigecupen.
- Magnus Darvell är alltid farlig när det gäller långlopp. Vann Lida Loop och har vunnit Mörksuggejakten förut. Han vet hur man gör och vart man bör göra det. Magnus har dessutom en stark lagkamrat i Mattias Nilsson.
- Matthias Wengelin är regerande svensk mästare i Långlopp, trots att han egentligen inte riktigt är någon långloppsspecialist. Men korta och snabba banor som fjolårets SM-bana och Mörksuggan passar nog honom bra. Har också en vass spurt.

1 kommentar:

  1. Jesper vann faktiskt två etapper under U6 och inte en:D
    Annars tror jag på samma killar som du, men skulle nog vilja lägga till Palmberg till skaran som kan köra till sig en pallplats.
    I övrigt verkar det som att vi har ungefär samma målsättning också i och med att ingen av oss verkar vara i vår bästa form direkt, så vi får väl se om vi ses längs banan imorgon:)

    SvaraRadera