Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-07-22

Mer om Touren


Även dagens etapp kan bjuda på svackcykling från Contador. Hoppet är det sista som överger en. Touren måste bli lite mer spännande också i sammandraget. Igår försöktes det. Härlig cykelåkning. Lance Armstrong bjöd på show. Men riktigt så bra som vissa tycks tro, tyckte då inte jag att det var. Det var inte som om toppcyklisterna som kommit iväg malde på och utökade sitt försprång och Lance plötsligt dubblade farten och körde ikapp solo.
Det som hände var att när bröderna Schleck kommit iväg med lite ströcyklister så fick de snabbt 30 sekunder ner till gruppen med Lance. Men efter ett antal attacker i tätgruppen så tappade den fart och tidsavståndet började sjunka. Lance insåg att han hade chansen att komma ikapp. Vanligtvis hade en andragrupp nött på i sitt tempo, och efterhand anslutit till attacktrötta tätcyklister. Men Lance har lite större förståelse för underhållning. Så han gasade för att täppa luckan istället. Att han fick med sig 2-3 cyklister och att Fränk Schleck, som blivit avställd från täten, lyckades hänga med Lance upp till täten visar väl att det inte var monsterfart från varken Lance eller täten.
Jens Voigt bjöd på kalasvurpa som såg riktigt otäck ut där han gled med bröstkorgen, ansiktet och armen mot asfalten bra länge. Brutet käkben och hjärnskakning blev resultatet. Plus givetvis duktiga asfaltseksem.
En hjälte som verkligen sliter under touren är Kenny van Hummel. I söndags var han nästan 46 minuter efter Contador på etappen och drygt tolv minuter efter näst sista man. Igår var han 35 minuter från tätstriden och sju minuter efter näst sista man. Tänk då på att han tvingas släppa, alla, i ett tidigt skede och köra etapperna helt ensam. Det är fan inte illa cyklat det. Givetvis innebär det en del risktagande i utförsåkningen. Men än har det gått vägen. Blir det hans sista dag på touren idag, eller lyckas han gneta sig i mål inom maxtiden?

Sändningen på Eurosport börjar 12:15 och vi får se hela etappen. Livestream med engelsk kommentator hittar ni här: http://channelsurfing.net/watch-tour-de-france.html

4 kommentarer:

  1. Jag är inte säker på att vi såg samma tävling igår... Visst var det några som försökte hänga på Lance men samtliga exploderade och det var ingen som satt med honom upp till gruppen med Contador. Senare kom det ikapp några till p.g.a. att gruppen gick i stå när Armstrong anslöt. Här kan man se hur det såg ut: http://www.youtube.com/watch?v=GEti8ZyalLY

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas på en Schleck. Inte minst för att Contador envisas med sitt pekande hela tiden. Det var underbart att läsa Bike Snob NYC när han på ett sätt som endast han kan, raljerade över detta.

    Länk finnes bakom mo:t

    SvaraRadera
  3. Martin; okej, han kanske fick ett par meter här och där när han gav allt för att komma ikapp. Men de som var precis bakom hade ju först också kört ikapp Lance. Och täten åkte inte fort när han gick ikapp.

    SvaraRadera
  4. Bra stream, perfekt avslutning på jobbet. :)

    SvaraRadera