Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-07-21

Har touren vaknat nu?

Efter en enda lång gäspning så hade jag nästan glömt bort att touren fanns. Dels är tävlingen inte lika intressant för mig nu, som den var för några år sedan. Att ha någon favorit att hålla på gör en bara besviken när dopingproverna analyserats (tidigare såkallade förebilder; Ullrich, Vinokourov...). I söndags hade jag alla möjligheter i världen att se etappen då jag var ensam hemma. Men hade då glömt bort allt vad Tour hette. Läste dock på nätet om att det hänt grejer så jag tittade på sammandraget som Eurosport visade på kvällen.
Contador attackerade, Andy Schleck attackerade och Armstrong tappade en del tid mot konkurrenterna. Det kan kanske tyckas lite onödigt av Contador att försöka köra ifrån sina konkurrenter i bergsetapperna, när han ändå har ett övertag på dem i sammandraget, och är en duktig tempocyklist. Roberto Vacchi skrev igår att han kände på sig att Andy Schleck kommer vinna Touren, jag är nästan beredd att hålla med. Eller chansen finns och är ganska stor. För anledningen till att Contador sprätter till höger och vänster i bergsetapperna är för att han har en skitdag per etapplopp. Och har han en skitdag i bergen så tappar han mycket tid, därför måste han skaffa sig tid ner till motståndarna. Kanske är det just också den stressade åkningen som gör att Alberto Contador får sina svackor. Lance ska nog inte helt ge upp hoppet om att få vara förstaåkare i Team Astana, för redan idag kan tappetappen komma för den tunna spanioren.

Redan 12:45 börjar sändningen på Eurosport från dagens etapp. Denna vill ni se. Det kommer bli pang-pang. Ni vill nog se alla etapper som är kvar för det finns chans att tjäna/förlora tid på i stort sett alla de etapperna.

1 kommentar:

  1. Det är väl otroligt sällan som Contador har en skitdag? Visst, han fick hammaren på en etapp på Paris-Nice men när har han annars haft tydliga svackor på de stora etapploppen som han satsar på? Självklart ska Contador försöka ta tid när han har möjlighet, speciellt när tempostarke Wiggins även har visat sig vara mycket stark i bergen och fortfarande faktiskt har en chans att hota de allra främsta.

    SvaraRadera