Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-07-30

God morgon kära bloggläsare


Barnen slowstartar dagen vid soffan.

Igår gick jag och R till sängs lite senare än vi brukar göra. Det fick vi ångra i morse. Visserligen sov barnen till halv nio nästan, men jag kände mig överkörd. Det går inte att ta ut några svängar när man har barn inte.
Idag ska hela familjen iväg till bland annat stan, jag ska träna i ungefär tre timmar och min mamma och hennes sambo Lasse kommer förbi på mat. Det blir fullt ställ hela dagen alltså.

Igår pratade jag med en elitcyklist på MSN. Han har, precis som jag, fantiserat om att ta in ett cykelmärke till landet. Jag tror att många passionerade cyklister haft liknande tankar. Ha en liten firma och kränga fina hojar som vi tror på. I bådas fall har det mest tänkt vara lite som ett extrajobb, nästan som en hobby. Jag hade tagit kontakt med ett märke, hade alla prislistor, avtal och kataloger. Men i sista stund fick jag klart med något märke här på hemmaplan, som jag skulle köra för, och då föll "mitt egna märke" bort. Kanske lika bra det. Jag tror nämligen att det är ett jäkla jobb att ta in ett cykelmärke och försöka få det att gå runt. Eller jag vet att det är det. Om man inte har några miljoner att kasta in i företaget. Då går det nog lättare att starta upp. Marginalerna är inte så jättestora på cyklar tyvärr, och saker går sönder och måste bytas ut. Ja, det blir mycket jobb för de pengar man lyckas skrapa ihop.
Igår var jag så in på det märkets hemsida. Då och också nu jobbar de med lite egna lösningar. Jag tycker fortfarande att de har bra produkter till bra priser och är dessutom snygga. Något som kanske är det allra viktigaste. Dessutom har de många olika typer av cyklar. Något som är bra om man vill kunna nå ut till många olika kunder. Och jag måste erkänna att jag blev lite sugen igen på att jobba för något eget. Driva sin egna firma och göra det jag tror på. Men att sälja cyklar, jag vet inte, det är inte så lätt. Kanske gör jag det när jag blir vuxen.
Har ni funderat någon gång på att ta hem ett märke som ingen annan säljer här i Sverige?

7 kommentarer:

  1. Behöver jag svara på den frågan? Efter jag frågat dig lite om det på msn :). Men lite annorlunda märke emot något så stort som du verkar tänka på, då lär det krävas mer engagemang men ger säkert också mer pengar.

    Hur blir det nästa år då, egen import då?

    SvaraRadera
  2. Men, nu blir man ju otroligt nyfiken på vilket märke det är du vill börja sälja. berätta!!! ;)

    SvaraRadera
  3. Jag kommer inte importera själv, har ju sett andra som gör det och vet vilket enormt jobb det är. Så nej tack. Om inte jag skulle råka få 100 personer som beställer och betalar förskott. Då kan det vara en vettig start. Märket kan jag inte avslöja, tänk om jag får lust senare.. Då måste det vara MITT.

    SvaraRadera
  4. Ligg lågt Henrik!
    Har du inte noterat att det redan finns minst tre andra "egna" märken i Falun bara. Ingen av dom gör några pengar! Snarare tvärt om!

    SvaraRadera
  5. Två kommer jag på, vilka är de tre?

    SvaraRadera
  6. Anonym: Vill de 3 märkena sälja något då? Vad är det för märken? Hur hittar man något om de? Svårt att kunna sälja något som inte syns förutom på några tävlingar kanske.

    SvaraRadera