Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-07-11

Helt rätt


Många blev lite upprörda över att gårdagsvinnaren Brice Feillu inte fixade till sin tröja innan målgång. Detta är nämligen något som alla gör innan målgång på tävlingar, där duktiga cyklister tävlar. Vacchi/Adamsson reagerade givetvis, och också i internetverkligheten kan man läsa upprörda åsikter. Själv blir jag lite imponerad. Vissa anser kanske att han inte skulle ha hunnit dra upp dragkedjan, men det tror jag nog att han skulle hunnit, om han bara ville det.
En stor anledning till att man "bör" fixa till tröjan innan målgång är för att ge sponsorerna bra exponering. Hade han åkt i mål igår med tröjan knäppt så hade han bara blivit en i den stora mängd med korrekta cyklister. Nu är han istället killen som vann en touretapp med uppknäppt tröja. Nu syns han överallt. Nu får både han och lagets sponsorer mer uppmärksamhet, än om han korsat mållinjen med knäppt tröja. En annan sak jag gillar med detta är att han visade lite känslor och att han inte tänkte på hur man bör göra. Skulle jag gå mot en etappseger i touren så skulle jag nog ha kastat allt som satt löst till publiken, och efter målgång också kastat kläder, hjälm och skor åt åskådarna.
Grattis Brice Feillu, Agritubel, för din första proffsseger i ditt första proffsår och givetvis också ditt första Tour de France.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar