Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-03-03

Bilder och resultat från Vasaloppet

Hej och god kväll!

Sitter nu i TV-soffan och är rätt så duktigt sliten. Tydligen så är det bra om man tränar mycket skidor ifall man ska åka Vasaloppet. Kanske speciellt om man ska köra Vasaloppet och spåren är sådär.

Idag tog jag mig igenom 90 kilometer strösocker och vetemjöl med piskande motvind. Jag har ju kört Vasaloppet tre gånger nu och det här var så totalt överlägset det tuffaste. Inte bara för att jag tränat för lite skidor, utan också för att spåren inte höll. Jag hade ju trott att det skulle frysa ihop i natt och därmed ändå vara bra spår även om det föll snö. Men sportchefen berättade innan start att det inte hade frusit ihop igår och spåren skulle inte hålla. Första två tre kilometerna så tänkte jag att jag kunde skriva i min blogg att spåren var dåliga dom första kilometerna av loppet. Sen blev dom sämre.

Att jag tränat för lite stakning visade sig ganska snart. Innan Mångsbodarna så önskade jag bara att vi skulle komma bort från dom där myrarna och platten. Hade kanonbra skidor så jag ville åka kuperat. Uppför gick jag också ganska bra. Men platten och stakningen.. Den var kämpig. Strax efter Risberg så var jag krokig och var tvungen att slå av. Det var riktigt tungt. Hade ändå kört bra dit, så hopp finns ju för framtiden om jag skulle vilja åka relativt fort igen.

Jag släpade mig runt på 8:07:57 och placering 4340, se mitt resultat från Vasaloppet 2019. Som bäst var jag 2971 i Risberg, men sen började raset. Hämtade mig hyfsat efter Evertsberg igen efter att ha träffat Linda där. Men efter Oxberg var jag helt kaputt och höll mig längst till höger i dom två tre spåren som skidåkarna före mig kört upp, för att släppa förbi folk. Därifrån körde jag bara ifrån en person och han hade haft sönder ena skidan och gick med den i handen.

En kilometer fick jag med riktigt fina spår, vi mötte pistmaskinen som spårade men bara en kilometer senare så svängde vi in i skogen igen och spåren blev som dom var innan. Det var kämpigt idag, riktigt kämpigt.

Kan ändå inte sluta fascineras över hur härligt det är med så otroligt många människor som i grupp tillsamman kämpar för att nå sina individuella mål. Alla funktionärer är alltid positiva, bemötandet är toppen och allt är riktigt bra uppstyrt.

Vill ni se samtliga resultat från Vasaloppet 2019 så kan ni klicka här.

Jag tog någon bild och Linda tog ett gäng:
Kön in till nummerlappsutdelningen, det gick ändå ganska snabbt. Värre var det med köerna till bajamajorna..

Linda fotade startfältet, jag är en bit bak..

Tog ett par bilder i startbacken, det gick långsamt då men ändå mycket bättre än 2010 och 2012 då jag körde senast. Nu rörde det ändå på sig så smått i princip hela tiden.

Någonstans mellan Risberg och Evertsberg när jag insåg att jag tvingade slå av. Hade också haft sönder remmen här och nu har jag rätt ont i handleden..


Ett par bilder från Oxberg som Linda tagit.

Målgång, foto: Linda

Selfie efter målgång.

Linda: Se glad ut.
Jag: Jag gör ju det..?

Fake it until you make it!

Linda: Le
Jag: Jag gör ju det..?

Ta-da!

Just nu är jag matt i hela ryggen och triceps. Nacken är spänd och stel. Höger handled gör ont. Fotsulorna och ett par tår är lite slitna och benen är väldigt ansträngda. Att spårbredden varierade från 4-5 centimeter till 40-50 centimeter och aldrig var fasta har ju gjort att benen fått jobba i alla möjliga vinklar idag. Kommer bli intressant att kliva ur sängen imorgon.

Ändå lite sugen på att göra det igen, men då med mer skidträning innan start!

Tack Vasaloppet för ett fantastiskt arrangemang. Tack till Linda för support, Stefan för vallning av kanonskidor och Lasse för skjuts. Utan er så hade jag nog varit i Hökberg just nu.

1 kommentar:

  1. Bra krigat! Själv fick jag lämna in chippet strax innan mångsbodarna efter att bindningen gick sönder i ett fall... bittert...

    SvaraRadera