2017-05-11

Video-analys, bild på cykel och däckspons

Hej och god kväll!

Snabbt inlägg nu innan jag lär rafsa ihop packningen inför morgondagen.

Har ju sett hela min video från Lidingöloppet. Det är ju både bra och dåligt eftersom jag liksom hela tiden vill förbättra mig och det är svårt att göra om loppet så här i efterhand. Men framför allt två saker kunde jag ju ha gjort lite annorlunda:

 1. Varför släppte jag Mickes rulle här? https://youtu.be/QL1rju7QDcs?t=11m38s
  Antagligen för att jag var trött och tänkte att jag får mer draghjälp om jag sitter på tredje rullen än vad jag får på bara Mickes rulle. Men rätt dum manöver så här i efterhand. 
 2. Här lägger jag i två växlar lättare när jag skulle lägga i två växlar tyngre ut på upploppsrakan: https://youtu.be/QL1rju7QDcs?t=2h8m28s Har tydligen inte fått det här med Gripshift helt i ryggmärgen ännu. Annars hade jag ju självklart vunnit spurten i vår trio. Eller?!
Snygg cykel mot Falu-röd vägg.

Jag har varit ut med skönheten ovan nu på kvällen. Har ju faktiskt inte ens cyklat på cykeln sedan Lidingöloppet MTB men bytt bakdäcket. Hade ett Maxxis Aspen på, men nu kör jag Maxxis Ikon både fram och bak. Eftersom jag har bytt däck så är det inte helt tätt än, brukar ju räcka med en runda så jag är inte så orolig men ville ändå få lite rull på grejerna så därför var jag ute i området och lekte lite.
Det nya däcket har jag faktiskt fått från dom som säljer Maxxis här i Sverige, kul kul! Ville bara nämna det så ni inte tror att det är någon dold reklam på något vis. Jag har valt att köra med deras lite tyngre däck som är tubeless ready bak för att minska punkteringsrisken. Tänkte skriva lite jämförelser mellan dom, Bontrager-däcken, Specialized-däcken och Continental-däcken jag kört på dom senaste två åren. Men inte i kväll, vi får ta det någon annan gång. Påminn mig om jag glömmer bort.

Nu lär jag ta tag i packningen +ANNAT så jag också hinner sova lite i natt. Har hört att sömn kan vara bra för prestationsförmågan, så jag tänkte testa det. Hörs igen imorgon!

5 kommentarer:

 1. Ska bli intressant att höra dina åsikter ang däck. Jag kör på Bontrager XR1, gillar dom så länge det är hyggligt torrt. :) Tack för en bra blogg btw. Kör hårt.

  SvaraRadera
 2. lycka till!
  Själv kör jag mitt första mtblopp på sön i Uppsala. Visserligen bara på motionsnivå men ser fram emot det. :)

  SvaraRadera
 3. lycka till!
  Själv kör jag mitt första mtblopp på sön i Uppsala. Visserligen bara på motionsnivå men ser fram emot det. :)

  SvaraRadera
 4. Väntar med intresse på din däckgenomgång! Det är ju dock väldigt personligt med däckpreferenser efter vad man initialt upplevt med ett visst däck. Själv har jag alltid kört med olika Continentalvarianter, men på min senaste MTB satt ett par Maxxis Ikon på vid leverans och då tänkte jag testa i vart fall. Första som hände på första rundan - punktering. Vid nästa runda samma sak - punktering igen. Sen åkte Ikonerna av och jag kommer troligen aldrig testa ett Maxxisdäck igen. Sen finns det ju andra som kört med Maxxis forever utan ett enda problem. Som sagt - personliga upplevelser sätter tonen för preferensen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det absolut. Jag har punkterat alla däck, så där ser jag ingen skillnad... :)

   Radera