Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-03-20

Fem stycken åttatvåor

God morgon vänner!

Igår så körde jag åttatvåor, enligt plan. Den här gången kan jag faktiskt stå för att det var igår också då jag stängde av cykeldatorn innan tolvslaget. Kände på kvällen att det nog skulle bli ett tufft pass. Benen och kroppen är slitna nu och benen kändes sura bara av att gå i trapporna här hemma. Snart vilodag dock, bara att bita ihop och genomföra dagens pass också först.

Tog en powernap på 40 minuter under dagen igår, välbehövligt även om mer nattsömn skulle vara ännu lite bättre. Får fixa det i natt. Ska det tränas hårt så måste det ju också vilas hårt.

Passet igår då. Jo, åttatvåor är väl bland det mest klassiska svenska testcykelpasset skulle jag tro. Man kör hårt i åtta minuter och vilar i två minuter och så upprepar man det ett antal gånger. I mitt fall så blev det fem repetitioner igår kväll. Mitt personbästa i denna intervallform är 330,4 watt vilket jag fixade i mitten av april ifjol. Ambitionen var en ny rekordnotering (med sliten kropp), så självförtroendet är det då inget större fel på.

Resultatet blev följande (Monarkwatt - Garminwatt - snittpuls):
343 - 372 - 167
350 - 380 - 171
339,5 - 368 - 172
336 - 365 - 172
339,5 - 365 - 173

Ett riktigt saftkalas med resultatet att mitt nya personbästa på åttatvåor är ett snitt på 341.6 Monarkwatt. En rätt skaplig höjning alltså och det vore ju dumt att klaga. Måste bara se till att inte bli för ivrig nu bara och kliva över någon gräns för vad kroppen pallar. Har ett par småsjuka tjejer här hemma idag också. Kan konstatera att jag i vinter tagit personbästa på samtliga mina standardpass utom 4x4. Känns rätt stabilt.

Idag blir det tre tjugor och det kan ju bli precis hur grisigt som helst. Ska dock ligga kring 300 watt och det borde jag kunna fixa. Även om personbästat bara är 4 watt högre...
All data från gårdagens pass hittar ni här: https://connect.garmin.com/modern/activity/724060381

2 kommentarer:

  1. behöver jag vara orolig att du formtoppat i mars?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du behöver väl aldrig vara orolig för mig?

      Radera