2012-07-09

Morgonläsningen

Så var det då verkligen dags att visa om man har i toppstriden eller inte att göra, 41.5 kilometer tempolopp är vad som väntar cyklisterna idag och Fredrik får åka i bergatröjan i minst två etapper. Imorgon är det vilodag men på onsdag smäller det till med tre berg varav ett är ett så kallat HC-berg, tuffaste sorten. Fredrik skulle normalt sett kunna göra en ganska god insats på den här typen av etapper som erbjuds idag, men nu kommer han nog bara att "rulla" igenom den.
Svenska förhoppningarna står istället till Gustav Larsson som faktiskt ska kunna vinna en sådan här etapp. Vi som tittade på etappen igår såg att Gustav var bland de allra första som släppte kontakten med klungan och jag tänkte direkt att han skulle spara sig till idag. Det borde vara en klar fördel att ta det lite lugnare, jämfört med favoriterna för sammandraget som körde för allt vad tygen höll på slutet. Tyvärr imponerade Gustav inte direkt i prologen, men den är lite för kort för att säga allt för mycket men så långt ner i resultatlistan borde han inte ha hamnat. Gustavs kommentar på Twitter igår var följande:
"I was feeling like shit tday! Not looking good for tmorrow!"
Spelsajten Unibet håller honom bara som tolva bland favoriterna, men tror ni verkligen på Gustav idag så ger han 75 gånger pengarna. Klart värt ett spel i sådana fall.

Kessiakoff publicerade detta filmklipp på bloggen igår kväll som NRK producerat (och SVT köpt):

Det krävs norsk TV för att uppmärksamma en fantastisk svensk prestation på världens största årliga idrottsevenemang. SVT och TV4 får stå och skämmas i ett hörn.
Eurosport har skrivit några läsvärda rader: http://www.eurosport.se/cykel/tour-de-france/2012/kessiakoff-fantastisk-ara_sto3341005/story.shtml Men både Aftonbladet och Expressen har inte producerat något eget material utan skrivit ihop lite av sånt de hittat färdigt och man får scrolla långt ner på sidorna för att ens hitta något från Touren och Kessiakoff.

Någon som är bland de första att haka på i framgångarna och förstår att cykel är något att satsa på är bilmärket Peugeot som sponsrar så väl Svenska Cykelförbundet som Emma Johansson och har knåpat ihop denna sida: http://www.peugeotcyklar.se Just nu syns Emma och Peugeot med denna reklam runt om i Sverige:
Foto: Ola Bränholm (SVT sport)

Och denna hittade jag i Borlänge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar