Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-07-10

Lite rensning i cykelsporten idag

På Tourens första vilodag så har Rémy Di Gregorio arresterats för misstänkt dopingbrott. Polisen kom till det hotell som han bodde på och har fört honom till häktet i Marseille där två andra också har gripits idag. Rémy har varit inblandad i en utredning som pågått i ett års tid, telefonen ska ha varit avlyssnad och han grips efter samtal med personer som säljer otillåtna preparat.

För en ungefär en månad sedan skrev jag att USADA hade stängt av Armstrong tills vidare. Det gällde inte bara Armstrong utan också ett antal "ledare" och "läkare" inom idrottens värld. Idag kom domen mot tre av de anklagade. Det gäller deras tid i det amerikanska cykellaget US Postal Service/Discovery Channel där man ska ha jobbat med systematisk dopning. De som nu stängs av har dessutom fortsatt att jobba med cyklister fram till idag och det gäller:
Dr. Luis Garcia del Moral, Dr. Michele Ferrari och Dr. Jose "Pepe" Marti där väl Dr Ferrari är den mest (ö)kända av de tre. Michele Ferrari var redan avstängd på livstid sitt hemland Italien för påstådda dopingbrott. Jag blev riktigt glad idag när jag läste att alla tre från och med nu stängs av från all idrottsverksamhet inom WADA:s ramar på LIVSTID! Så skönt att man inte bara stoppar enskilda cyklister utan här har bevis mot och fäller personer som jobbar med cyklister. Fusket måste rensas bort på alla nivåer, speciellt hos ledare och lagläkare.
Ni kan läsa mer om vilka roller de haft och vilka regelbrott de begått här. Hur det går med Dr Pedro Celaya, Johan Bruyneel och Lance Armstrong får vi veta om några dagar.

4 kommentarer:

 1. Det är lika jädra trist varje gång, jag blir skitförbannad och ledsen. Inte undra på att ickecykelinvigda dissar sporten.

  Men det som glädjer mig är ändå att det faktiskt jobbas så hårt att försöka hålla sporten ren! Det finns hopp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man jobbar verkligen för att hålla sporten ren. Verkligen skönt att ledare och läkare också fälls. Fäller man en ensam cyklist stoppar man bara en individ i fusket, men fäller man en ledare/läkare så "drabbar" det många fler fuskare.

   Radera
 2. Hade inte du någon statistik om hur mycket olika sporter testas och hur många som åker dit. Kan inte du ta fram de siffrorna igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har du det inlägget: http://oijer.blogspot.se/2012/02/dopingstatistik-fran-wada.html

   Radera