Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-11-17

Cykelgalet

Uppdaterat 19:43: Nu vet jag vilka som nominerar. I CX är det Madeleine Lindberg Wall. Och man har valt att enbart titta på fjolårets säsong. Så årets CX-cyklist är alltså förra årets CX-cyklist.

Nu vet jag ju inte hur nomineringarna till årets cyklist i de olika grenarna går till. Men jag kan gissa att det är pojkarna på Velo Event (Fredrik Jansson och Björn Stenberg) som plockar fram namnen och också utser vinnarna. Tycker det är lite konstigt att man i CX-kategorin missat de två cupledarna Karin Aune och Emil Lindgren. Emil vann ju dessutom den där SM-tävlingen. Karin har vunnit fem av de åtta deltävlingar som avgjorts i cupen. Emil har vunnit fyra av de åtta. Känns som ganska givna kandidater hos mig i alla fall. Vi får väl hoppas att de åtminstone är nominerade till Henrik Öijers Hederspris, som också det kommer delas ut på cykelgalan till säsongens bästa dam respektive herrcyklist i CX.
En jurygrupp där varje jurymedlem tilldelas ett ansvarsområde kanske vore något för att få en bättre överblick över alla cyklister, tävlingar och så vidare som finns i stora lilla cykelsverige. Alla minns vi väl till exempel förra året, då Cykelvasan INTE vann årets MTB-tävling. Nåväl, de gör ett hästjobb för sporten och jag vet inte riktigt hur nomineringarna till cyklistpriserna sker eller vem som utser vinnarna, men visst borde väl Aune och Lindgren i alla fall vara nominerade?

Nominerade i CX-kategorin:
CX Damer
* Angelica Edvardsson
* Kajsa Snihs
* Åsa Erlandsson

CX Herrar
* Jens Westergren
* Magnus Darvell
* Mattias Nilsson

Alla cyklistnomineringar finner ni här:
http://www.cykelklubben.se/cykelklubben/blog/blog_read.asp?UserID=1&BlogItem=30677
Cykelgalans sida där Du kan nominera i kategorierna; årets motionslopp årets LVG-tävling, årets MTB-tävling, årets ungdomsledare och årets prestation finner ni här:
http://www.cykelgalan.com/

10 kommentarer:

  1. Inte illa att bli nominerad efter att ha deltagit i en deltävling, låt vara med ett bra resultat men Åsa har fortfarande två tjejer före sig i totalen...

    SvaraRadera
  2. EN deltävling? tre deltävlingar och ett sm!

    SvaraRadera
  3. Nomineringarna bygger ju på 2009. Åsa körde bara deltävlingen i Göteborg...

    SvaraRadera
  4. Stevensson i landsväg då?

    SvaraRadera
  5. Stämmer inte, det gick ingen tävling i Göteborg 2009..

    SvaraRadera
  6. Northway CX Cup i Göteborg (namnet i enlighet med resultatlistan)arrangerades av Mölndals CK 15/11 och hette kanske Allecrossen och gick måhända i Alingsås eller... I vilket fall den enda deltävling Åsa deltog i...

    SvaraRadera
  7. Hej Anonymingar,
    Jag körde två tävlingar i CX förra året, så där hade anonym ovan fel igen, sorry!

    En i Borås som var SM. En i Alingsås som var cuptävling.
    Jag blev tvåa på båda dessa tävlingar. Förmodligen utgår nomineringarna från SM-pallen, eftersom både herr- och dam- nomineringarna är identiska med de placeringarna.
    Damklassens cup hade i snitt bara 4-5 deltagare per tävling 2009, så det har nog varit lättast att gå på SM, eftersom SM är den viktigaste tävlingen. Om det är rätt eller fel, kan ni ju maila Madde om istället.

    Ni som ändå tvivlar på nomineringen, kan som tröst se mig mer som utfyllnad. En av tjejerna van ju både SM och Cupen 2009.

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  8. Ok, herrnomineringarna var inte samma som SM-pallen, där föll min teori :)

    SvaraRadera
  9. Anonym 1 här. Jag vill absolut inte missunna dig din nominering - tvärtom tycker jat att du skall vara nominerad men utifrån årets tävlingar. Det som jag funderar över är varför man nominerar från förra året när det 2010-års CX-cyklist som skall utses. Jag tycker alltså att SCF borde tala vad de haft för kriterier så hade en del spekulationer kunnat undvikas. Och, så tycker jag att årets resultat borde styra årets cyklist även om cupen inte är över...

    SvaraRadera