2013-12-11

Vinnare, träningsångest och "inte rasist, men..."

Hej!

Helt utan önskemål från er läsare så kommer här hela listan på vinnare än så länge i kalendertävlingen:
Lucka 1: Magnus Emanuel
Lucka 2: Jonas Axforsen
Lucka 3: Elna Dahlstrand
Lucka 4: Rikard Prüzelius
Lucka 5: Jessica A Otterstål
Lucka 6: Johan Tähtinen
Lucka 7: Mikael Björnström
Lucka 8: Christer Höglin
Lucka 9: Fredrik Berglund
Lucka 10: Dan Sundberg

Nu sitter jag här och dels är förbannad och dels ska träna. Kan ju bli en bra kombination förvisso, men jag är trött också. Det blir fyror och jag längtar faktiskt inte ett dugg. Jag vet dock att belöningen jag får genom att genomföra träningspass när motivationen är låg blir så pass hög att det är värt det. I tunga perioder gäller det att kunna lyfta blicken, sikta mot målet och bita ihop. Att motivation och formkurva inte är på topp antar jag beror på att det är väldigt mycket nu, på alla plan. Jag kommer vara långledig över julhelgerna tillsammans med barnen, så just nu har jag siktet på att klara mig dit.

Att jag är förbannad är för att jag är dum nog att läsa kommentarerna till artiklar som denna: http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.6588571-har-ska-flyktingbarn-bo
Att sitta på sitt feta arsle och vara missunnsam för att ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN ska få någonstans att bo och människor som hjälper dom, så gott det går, att försöka komma tillbaka till ett normalt liv. "Varför ska dom ha de så bra?". Alltså. Hallå! Dags att vakna kanske? Det är ju skrämmande dels att så många har sådana åsikter och dels är det intressant att de inte har bättre förstånd än att öppet stå för det. Men det är klart, vet man inte bättre så är det väl tyvärr just så. Man vet inte bättre. Jag hoppas att Staten och alla kommuner inte bara hjälper ensamkommande flyktingbarn, utan även lägger krut på att hjälpa alla stackars människor som inte förstår att vi alla är människor och att det finns någonting fint i att hjälpa andra som har det sämre.

5 kommentarer:

 1. Vad är egentligen att hjälpa andra?
  Förstör man inte andra länders möjligheter att skapa ett samhälle, av att ge belöning till de få som flyr illegalt in i ett annat land.
  Och är det verkligen en hjälp att ge pengar till någon som tigger dom på gatan? Vart ska de sedan ta vägen med 100 kr på fickan?(I Sverige så får du iofs 10 st inget särskilt för 100 kr, med billigaste råvaran, som man köper in ifrån polen?)
  Och varför skickar man samtidigt ut folk på gatan, Det borde vara lätt att se till att ALLA har rätt till en bostad, även dom som alltid bott i Sverige men haft lite "otur" i livet. Eller tar man bara och hjälper oförstörda barn, som sedan ska låtas slava sig in i samhället?

  Det är mycket som inte stämmer, och JAG ÄR INTE rasist.
  Vi är alla våra egna individer på en och samma planet.
  Att skippa landsgränser för att inte bli kallad rasist, det är denna tidens melodi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att om folk flyr sitt land, så är det långt kvar till ett väl fungerande samhälle i det landet. Du har säkert möjligheten att flytta till andra länder om du så önskar, det är inte alls samma sak att flytta som att fly.
   Jag tror inte heller att några kronor till en tiggare är lösningen på deras problem, senast jag gav något till en tiggare så var det en påse med lite matvaror som jag handlat på närmsta mataffär. I Sverige har vi tack och lov ett fantastiskt system som fångar upp de flesta som behöver stöd.

   Radera
 2. SD anhängare = obildade bönder som bor i grotta.

  SvaraRadera