Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-04-30

Sparlåga

Hej och god morgon på dig!

Lite drygt två veckor sedan förra blogginlägget och det hör verkligen inte till vanligheterna att det blir så långa uppehåll. Men jag har behövt gå på sparlåga ett tag och verkligen koppla bort saker. Däribland bloggen då, trots att jag alltid har haft denna blogg som något positivt och kul. Nu har jag dock en femdagars helg, så jag passar på att få ut en liten uppdatering.

Ni är några som har hört av er och frågat hur det är, stort tack för det. Det värmer varje gång. Anders L, din e-postadress verkar inte fungera.

Precis som förra gången jag bloggade så har jag kört ett distanspass med sällskap och på gravelcykel. Det här passet skedde i lördags och samtliga bilder i detta inlägg är från den dagen och turen. 

Vi har en (eller flera) flock(ar) mufflonfår som har vistats i skogarna utanför Falun sedan 2021 åtminstone. Nu verkar fyra av dom ha letat sig in mot tätorten och i lördags så fick jag äntligen se dessa djur för första gången. 

Ett gött gäng utanför Stora Coop klockan 07:30, redo för avfärd. 

En kort paus och sedan fri fart uppför backen till Solarvet. Något som Bleckur och jag tog fasta på. Faktiskt så lyckades jag denna gång bli 10:a på Strava-segmentet! Vilket kändes riktigt bra då jag inte alls trodde att jag hade det i mig. 

Här svänger vi höger mot Stensjöområdet efter att ha passerat bland annat Oxberg. Kort därefter så hade en av cyklisterna av en eker och därefter så såg vi en kungsörn enligt fågelexperterna i gruppen. Mäktig djur-spotting denna dag med både mufflonfår och kungsörn.

Här har vi lämnat Grälviken bakom oss skulle jag tro. 

Det blev lite drygt tre timmars cykling med fika på konditori Focus som avslut på passet. Kroppen och benen kändes betydligt bättre än senast det var gravelcykling på schemat och det var tacksamt att få känna så. Också tacksam för att ha vänner som får med mig ut på sådana där pass.

Annars då? Jo, jag är ju ledig nu i fem dagar, nästa helg blir fyra dagar lång då jag tar en klämdag ledigt där med. Så himla skönt. I helgen är det Billingeracet i Skövde men det blir nog utan min närvaro denna gång. Har känt mig kass ett tag överlag och idag har jag fått feber på det. 


Ha de så bra och tack för att du läste!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar