2016-06-26

Långpass på MTB

Hej cykelvänner!

Känner mig så himla trött just nu på grund av dagens cykling. Det blev ju inget sextimmarspass även om vi var ute i över fem och en halv. Fick dock bara fem och elva på klockan. Ändå första passet i år över fem timmar och det femte som är över fyra timmar. Det har inte blivit så många långpass helt enkelt och det känner jag nu. Senast jag cyklade över fyra timmar var 16:e april, alltså över två månader sedan. Är både redo för sömnen och konstant fikasugen. Gött pass!

Det blev inte bara Lars Bleckur som sällskap hela vändan idag, utan även Robert Österling hängde glatt på hela vägen. Alltså cykling till Rättvik, cykling på Mörksuggejaktens bana och sedan hem till Falun igen.

Robert har en ny och fräck cykel, så vi stannade ganska tidigt för en sadeljustering.

Eftersom vi skulle cykla så länge så var det ju klokt med en lugn inledning på passet. Därför körde vi på och snittade 30,7 km/h första 80 minuterna av passet.

Vi stannade till vid vätskekontrollen i Nedre Gärdsjö för att vänta in dagens sällskap.

Där var det fullt med folk och vi fick hembakt kanelbulle!

Ett gott gäng, redo för avfärd!

Mörksuggejaktens bana var, precis som alltid, väldigt fin. Troligtvis Sveriges finaste långloppsbana. Det var lite nytt på årets bana, kändes som förbättringar rakt igenom. Om det passar mig eller ej låter jag vara osagt dock... Det lär ju visa sig.

Nu ska vi se om jag får namnen rätt här, men vi som höll ihop hela vägen från Nedre Gärdsjö var Tomas, Lars, Robert, Emil och Matts. Å så jag då...

Robert var fikasugen efteråt, jag ville i vanlig ordning inte fika under ett träningspass så Lars förhandlade ner det till en ståfika. Fricks hade lång kö så det blev ett besök på Wasakiosken istället. Jag nöjde mig med en Powerbar och en och en halv flaska idag men pojkarna handlade upp veckopengen.

Lars och jag växeldrog en del längs med banvallen och jag hamnade kring 80-85% av maxpuls i ansträngning. Skönt att växla tempo och vrida ur lite efter drygt fyra timmar... Lars drog längst och hårdast, mina förningar var mer avlastningsförningar även om jag tyckte det gick hyggligt.

Sista timmen eller så tog vi det lite lugnare. Lars var lite starkare i allt hela tiden, men så ligger han på en annan nivå också. Ändå ett riktigt bra pass för mig och jag tycker mig liksom vara på uppåtgående igen med några riktigt bra pass denna vecka.

Lite synd att det inte blir fler långpass, jag gillar dom och vet att min form förbättras av dom. Men det är ju det där med familjeliv och tid också. Sedan jag kom hem har jag i princip ätit och druckit hela tiden, brände väl en del energi idag.

Det blev totalt 14 mil med ett snitt på lite drygt 27 km/h och en snittpuls på 72% av max. Här hittar ni all hyperintressant data:

7 kommentarer:

 1. Tack för en bra blogg. Jag ser att ni kör hard tail. Är detta bara på träning ni gör detta eller tävlar ni på hard tail också? Varför kör ni inte alltid ful suspension, det måste väl vara bättre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Två av tre körde hardtail och den tredje ska byta till hardtail. Måste väl betyda att hardtail är bättre då, eller? Jag kör hardtail för att jag kör uteslutande långlopp, en hardtail är lättare och passar min åkstil bättre.

   Radera
 2. Är det specialized renegade som gäller som däck verkar det som?
  Varför inte thunder burt?

  Bra fart iaf...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Lars Bleckur är väl sponsrad med däck antar jag. För egen del så har jag kört Race King i flera år men i våras när jag skulle shoppa däck hos lokala cykelbutiken så fanns inte dom. Eftersom jag ändå varit lite sugen på att testa annat så blev det en uppsättning Renegade. Har aldrig kört Thunder Burt så jag kan inte riktigt svara på om det finns någon anledning till att inte åka på dom.

   Radera
  2. Tack för svaret herr Öijer. :)
   Jag undrar helt enkelt hur andra gör. Renegade är kanonbra och billiga däck... men inget jag vill ha fram dock :)

   Radera
 3. Men vilket göttepass då! :D

  SvaraRadera