Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-03-02

Det blev åtta

Inget att skriva hem om. Men så har jag haft vilodag idag också, hade jag ätit våfflor igår när jag kom hem från träningen så hade det nog gått ner några till.

Det här med startavgifter, och Cykelvasan...
I mitt tycke är 950 spänn en okej avgift för ett lopp där man vet att det är en bra bana och bra organisation. När det gäller Cykelvasan så känns det tryggt med Vasaloppet som arrangör. Även om det givetvis inte är lika många funktionärer i arbete för cykelvasan. Eller ens samma ledning för de olika loppen. Men banan, hur kommer den vara? Skidtävling och cykeltävling är inte riktigt samma sak heller ska man komma ihåg. Personligen skulle jag nog avstå en dyr tävling som körs för första gången när det finns fler frågor än svar. Invänta deltagarnas reaktioner och synpunkter och låta arrangören ta hand om alla barnsjukdomar till det andra året. Och tävla då istället.
Ni vet väl att bara cykelklubbar får arrangera cykeltävlingar? Så säkert (förhoppningsvis?) är Mora CK med på ett hörn. Annars vore det en mindre skandal. Tävlingen finns inte med i SCF´s tävlingskalender, alltså har de inte skickat in någon tävlingsansökan. Efter detta blogginlägg kanske de gör det. Annars får inte cyklister med licens deltaga. Eller ens tävlingen äga rum(?).
Det plusgiro man betalar avgiften till går till Vasaloppet och ingen cykelklubb.
En annan sak som sticker lite i mina ögon är att det är en icke-cykelorganisation som kommer att tjäna pengar på cykelsporten. I vanliga fall roterar ju pengarna mellan klubbarna. När åkare från Falu CK kör Mörksuggan så tjänar IK Jarl pengar på det och när någon från IK Jarl deltar i något av Falu CKs femtioelva arrangemang så tjänar ju Falu CK på det. Det är inte som om Vasaloppet, eller ens Mora CK har så många aktiva cyklister. Det är ofta cykelklubbarna som betalar för elitens starter, så elitåkarna kommer nog. Men elitklubbarna blir lite fattigare.
Skillnaden mellan stora (och dyra) lopp och Cykelvasan är att Cykelvasan är helt nytt. Men, de har en stor organisation och vet hur man roddar stora tävlingar.

Nog pladdrat. Nu ska jag äta chips.

1 kommentar:

  1. Intressant läsning, så långt hade inte jag tänkt innan. Man ska inte anmäla sig innan allt blivit klart och sanktionerat med andra ord.

    SvaraRadera