Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-10-16

Jag är fri!



Hej,

Nu är jag (nästan) fri som en fågel igen. Gipset från min operation av underarmen tillsammans med tillhörande stygn togs bort igår. En sådan lättnad. Det var ju ett rejält gips och mycket jobbigare att ha än det gips som jag hade från olyckan i Schweiz och fram till operationen. 
Det där handledsstödet ska jag ha, enligt läkaren; "du kan ta av det om du tränar eller tvättar dig" och enligt arbetsterapeuten; "om du behöver stöd eller lite vila och avlastning". Min tolkning är att jag kan ha det när jag vill och känner för det. Fyra veckor framöver ska jag ha det och sedan ska jag tillbaka till lasarettet för att se hur det är med rörlighet och så blir det nya röntgenbilder.

Frihetskänslan när jag kunde hålla i styret med högerhanden igen. När jag var inne på lasarettet och berättade att jag hade cyklat dit så fick jag höra "Jahaja, du är en sådan patient". Gissar på att det var bra?!

Området kring min armbåge är ungefär lika färglatt som träden och buskarna här utanför. Det var en riktigt fin höstdag igår. 

Nu har jag inga restriktioner förutom att JAG FÅR INTE RAMLA PÅ HANDEN. Läkaren sa att om jag mot förmodan ramlar så får jag ta emot mig med allt utom handen, "använd huvudet om det krävs". Så jag ska vara försiktigt. 

Min handled ser lite krokig ut tycker jag och rörligheten är usel. Det var faktiskt så att arbetsterapeuten konstaterade att det var väldigt dålig rörlighet. Hon sa också något i stil med att jag skulle göra övningarna jag fick med mig "så får vi se hur bra det blir sen". Inget snack om att jag blir helt återställd där inte. Det är ju vad det är men jag ska göra mitt bästa för att få tillbaka min rörlighet igen. 

Någon timme efter att jag blivit befriad och testat min rörlighet så gjorde det riktigt ont i handleden. Nästan jämförbart med när jag bröt den faktiskt. Men det blev lite bättre igen efter ett tag och alvedon och ipren hjälpte till lite ytterligare. 


På kvällen igår så körde jag Zwift Racing League. Mest som utfyllnad i laget men det är en roll det med. Loppet tog 29 minuter, jag hade 19 minuter i zon 5 och 9½ minut i zon 4. Jättejobbigt! Min FTP är nu 285 watt, när jag var i bra slag för ett par år sedan så var den nog 345 watt. Så jag har lite att jobba för även med benen denna vinter. Å andra sidan så brukar jag kunna börja vinterträningen med en FTP runt 280-290 så det i sig är helt normalt efter en period med mycket vila. 


Idag, onsdag 16:e oktober, så är det internationell cyclocross-tävling på Lugnet i Falun. Med deltagare från minst 9 länder och i mörker. Det kommer att bli något alldeles extra det. Ses vi där?!
Starttider: 
Herrar Junior 16:50
Damer Junior 17:50
Damer Elit 18:50
Herrar Elit 20:00


Som en lite tröst/pepp till mig själv så beställde jag nya vintercykelkläder från Siroko. Jackan till vänster och byxorna är jag mest spänd på då det är från deras nya Deep Winter-kollektion. Tröjan i mitten är en av deras M4 som funkar bra i några plusgrader och jag har redan två andra sådana. Stor favorit med andra ord. 
Använder du min samarbetslänk så får du 10% på allt i Sirokos sortiment: https://srko.co/henrikoijer


Nu ska jag filma rörligheten i min handled och sedan göra mina övningar. Tänker att det kan vara intressant att dokumentera hur det ser ut nu och sedan jämföra med hur det är om några veckor. 


Tack för att du läste dagens inlägg, ha det bäst så hörs vi snart igen och ses kanske på Lugnet i kväll?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar