2018-02-07

Hur gick det igår då?

Hej och godmorgon från en hamster!

Eller, jag är ju ingen hamster, men har fått något problem med en tand så kinden är svullen så jag känner mig i alla fall som en hamster till utseendet. Blir till att försöka få en tid hos tandläkaren ASAP. Har i alla fall inte ont just nu, men något är ju fel hur som helst.

Zwift-race igår alltså...

Jag gillar ju dom där CVR World Cup-loppen som ni vet, så varje tisdagskväll är ju räddad. Förvisso bara två race kvar nu men det är kul att ha något att tagga till lite extra för varje vecka.

Tävlingen igår mätte 32 kilometer och var mestadels platt. En kortare backe med ett par tre kilometer till mål och varje varv var 5.4 km. Tävlingen blev kanske mer intensiv än jag trott på förhand men eftersom backen var så pass kort så kunde dom flesta ändå sprinta med varenda gång. När dammet hade lagt sig så hade jag spurtat in som 17:e bland dom 48 i A-klassen som tog sig runt. Det var 69 cyklister som kom till start och av dessa så var vi 32 som gjorde upp om segern.

Med tanke på att backen kom ganska nära målet ändå så var det liksom först en långspurt där, för att sedan dra igång den riktiga spurten från rejäl mjölksyra. Tyckte att jag gjorde en av mina bättre spurter, tyvärr så hade det blivit en lucka i klungan så dom ungefär tio första hade jag ingen rulle på när det drog igång. Kroknade lite precis på slutet och tappade några placeringar sista 100 meterna.

Om man petar bort dom som blev diskade så hade jag näst mest watt per kilo, det var bara en amerikan i hjälpryttar-roll som drog mer, han är ZADA-godkänd också så han har den kraften. Jag snittade 331 watt (4.9w/kg) under dom dryga 41 minuterna som loppet tog. Jag brukar ligga högt i w/kg på loppen och jag tror det är för att jag med Monarken har svårt att anpassa intensiteten i klungan och därför tar i lite mer än nödvändigt kanske. Jag vet inte om det är så, men jag ser ofta att jag är bland dom "bästa" på w/kg på loppen. Å då försökte jag ändå inte göra någonting igår utan bara åka med...

En kille visste jag på förhand att han skulle bli diskad då han utreds av ZADA och nu har det visat sig att också vinnaren blev diskad. Kör man över 6 w/kg i 5 minuter så blir man granskad och han hade snittat 6.1 w/kg. Till saken hör också att han var tvåa totalt och kanske den som skulle kunna utmana Kim Little om segern. Nu har hans resultat från gårdagen bara blivit struket, så han är fortfarande med i kampen om totalen men just nu som 7:a. Så i resultaten står jag som 15:e och bland dom som räknas in i cupen som 14:e. Med placeringsraden 31-14-7-13-15-14 så är jag i alla fall hyfsat jämn där kring topp 15.
Totalt ligger jag nu fyra, men då har jag också kört alla sex tävlingar hittills. Sex av dom totalt åtta får räknas in i sammandraget, så nu kommer jag få börja räkna bort resultat framöver.

Fullständiga Garmin-data hittar ni här: https://connect.garmin.com/modern/activity/2483021286

Vill ni se mitt lopp i efterhand så kan ni göra det här, målgången och mjölksyran i samband med den var härligt att se såhär i efterhand.

2 kommentarer:

  1. Det är nog lite både och med Monark och wattpedaler som du kör. Du har en grym fördel över krön och nedför mot de med smarttrainer. Men de med smarttrainer brukar ofta gå ifrån i början av backarna. Det är vad jag har noterat och som även beskrivs på zwiftinsider.com
    De med tex Wahoo Kickr kan nästan inte gå med över krönen och nedför. Men om de ställer trainer difficulty till 0% ska det tydligen vara som att köra monark.

    SvaraRadera
  2. Ja jag är helt kass med min wahoo som du säger över krön.E smart trainer släpper ju på motståndet med nerför så just w/kg så har du nog fördel med en monark men i spurt måste det däremot vara en rejäl nackdel.Men framförallt tappar du mycket i känslan av riktig cykling som du får med en smart trainer.

    SvaraRadera