2018-02-17

Jagad av hundar!


Hej och god lördagsmorgon!

Ni som cyklar, har ni också blivit jagade av hundar på era träningar? Det hände mig nämligen (igen) på ett av mina pass denna vecka. Passerade en gård med tre lösa hundar som ville hålla mig sällskap. Jag är inte speciellt rädd av mig och vet ju att jag bara kan cykla vidare så ger dom upp. Men visst kan det väl vara lite skrämmande när dom kommer rusande och skäller på en?

Bilden ovan är på en av dom tre hundarna som precis gett upp jakten, man kan skymta en andra hund i bakgrunden. Den där gården så antog jag också att dom skulle ha hundarna lösa ute på gården, det brukar vara så. Så jag var förberedd på lite jakt. I närheten finns en hund som går (gick?) under benämningen "Besten i Bäckeberg", men där fann jag till min stora glädje ett 3-4 meter högt plank runt gården.

Besten i Bäckeberg bet en gång i Jens Westergrens häl, fast på cykelskon så han klarade sig den gången. Men det var nära. Magnus Darvell råkade ut för en jättestor hund en gång i ungdomens dagar som hoppade upp och bet honom i rumpan, lite kul såhär i efterhand.

I närheten av dom där lösa hundarna och Besten i Bäckeberg så har jag också hittat en lös ponny två gånger. Så det är en rätt spännande vägsträcka på några kilometer i skogen det där.

Hur gör ni när ni stöter på hundar som är hungriga på cyklister?
Jag brukar göra så att jag stannar om det är en ägare i närheten, för att inte hunden ska komma för långt från sin ägare. Oftast så vill ju hundarna skrämmas och är inte ute efter att slita en i stycken och äta upp inälvorna.
Men kommer det en aggressiv hund utan synlig ägare i närheten så kan jag sätta fart istället för att trötta ut/köra ifrån hunden. Är hunden inte aggressiv så kan jag stanna ändå för att se vart ägaren är.

Men nu vill jag höra om era hund-möten när ni cyklat, hur det gått och vad ni brukar göra!

1 kommentar:

  1. mellan Bäckeberg och Rexbo blev jag också jagad av hundar för några år sen, samma ställe som på bilden kanske? har undvikit den vägsträckan sen dess...

    en annan gång mitt i skogen var det också nån ilsken rackare som jagade efter

    bara att köra ifrån...

    SvaraRadera