2015-08-09

Bilder och min RR från Finnmarksturen 2015

God afton!

Vi börjar väl med det bästa först, bilderna:
Här har Anders Almhed samlat 135 bilder från Finnmarksturen.
Här har Tomas Byström samlat 702 bilder från Finnmarksturen.
Vet du var det finns fler bilder? Tipsa gärna i en kommentar till detta inlägg!

Foton ovan: Anders Almhed.

Foton ovan: Eva Önnemar

Foton ovan: Jasmina Mujic

Min insats idag då... Jo, det gick väl bra i början. Såklart. Det börjar ju lätt. Sedan efter ungefär en mil är man vid ett motionsområde som heter Källbotten och snurrar runt på lite motionsspår. Gick också bra. Sedan skulle vi ta en stig därifrån. Emil Lindgren höjde farten och gick in först. Jag lyckades ta mig in i skogen som sexa. Först tyckte jag att det gick bra. Folk bakom verkade ha det tufft å så. Sedan blev jag... stum?! Fick släppa förbi mig några på slutet av stigen. Kom ut på grusvägen och folk passerade mig som ett rundningsmärke.

När vi var på nästa stig så var jag i en kvartett med Daniel Brengdahl, Joakim Jonasson och Hendrik Sjölund. Ut på nästa grusväg och Daniel var på G, Hendrik verkade också på G medan Joakim verkade lite tröttare och jag var ju stum som en telefonstolpe. Daniel fick problem med cykeln och skulle stanna till, jag fick bromsa lite bakom och orkade inte täppa luckan till Joakim och Hendrik. Väntade in gruppen bakom och vi kom sedan ifatt Joakim och Hendrik igen.

När vi närmade oss slutet på första slingan och ABB så kom grupp efter grupp ifatt och vi var nog ca: 25 man där. Kändes riktigt röv om jag ska vara ärlig men fattade att trappen ner under vägen och sedan upp på andra sidan skulle bli rätt viktig så jag såg till att ligga långt fram där. Direkt efteråt börjar backarna och det blir alltid stök i den där trappen på väg upp. Jag kom upp som tvåa och i backarna så kunde jag leva lite på syreupptag så gruppen sprack av igen.

Vi blev väl typ sex man i grupp på andra halvan även om det tillkom och föll ifrån folk lite då och då. Hendrik Sjölund och Henrik Jansson var härligt Falu CK-sällskap. Fredrik Berg starkt sällskap och så var Joakim med. Stefan Carlsson kom ifatt och flög förbi i en backe. Helt sjuk överväxel på den gubben.

Jesper Svensson och Marcus Jansson gjorde oss sällskap och med dryga milen kvar kom rutinerade Anders Höjer ifatt.

I skogen hade jag inget vidare flyt idag, lite trist då det ju alltid är skönt att känna sig hemma över stenar och rötter. Jag var lite halvseg både i skog och uppför men såg till att hålla mig framme när det gällde och krigade med det jag hade.

I sista långa backen med 8 km kvar så attackerade Henrik Jansson. Jag var ett tag nära att släppa men ökade mot slutet och kom ifatt en trio från vår grupp precis över krönet. Fick sällskap av Hendrik. Kände mig rätt krispig redan innan backen och höll mig defensiv även efteråt. En vurpa på grusväg med typ 5 km kvar gjorde att jag slalomåkte upp mig 3 placeringar i gruppen. Satt på rulle på Fredrik Berg till jag inte orkade hålla den.

Kom ut på vägen med ett par km kvar och såg Henrik Jansson långt framme, Fredrik Berg också en bit före och med mina ben så fattade jag att jag inte skulle orka ikapp. Lät övriga i gruppen stå för dragjobb och så attackerade jag av cykelbanan. Blev av med 4 av 5 i vår lilla grupp, Anders Höjer gick förbi och körde ifrån mig och i mål blev jag 16:e man.

Besviken på min prestation idag som inte var på topp. Ganska stor skillnad mot Engelbrektsturen, tycker jag. Å andra sidan så gjorde jag det rätt bra med det som fanns i kroppen idag och det hade kunnat sluta mycket sämre.

Nu är det väl bara att ladda om inför nästa helg och Cykelvasan. Frida blev förkyld i måndags eller tisdags, Filip blev förkyld igår, fru Ronya kom hem från nattjobb i morse och hade skitont i halsen och nu på eftermiddagen så fick Ebbah nästäppa och halsont.
Jag ligger alltså rätt risigt till här hemma, men ska väl hålla tummarna så gott det går för att jag klarar mig och att familjen blir frisk snabbt.

Garmin GPS-data från Finnmarksturen 2015:

3 kommentarer:

  1. Jag säger bara Vitlökskapslar, ingen bakterie eller virus vill in i den halsen.

    SvaraRadera