Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-10-03

Angående sporter jag undviker...

Jag tänkte på den igår när jag var ute och gick på Jungfruberget; Gång. Vilken sport va? Gå så fort man kan i en jätteful stil. Jag har aldrig träffat eller hört om någon som tävlar i gång. Troligtvis skäms man lite för att berätta det också. Försökte hitta några bra bilder via Googles bildsök, men hittade bara denna:

Senare igår blev det klart att Rio de Janeiro skall arrangera OS 2016, dit skulle jag gärna åka någon gång. Då slog det mig. Om jag gör en 7-årig satsning på gång, borde jag inte kunna kvala in till OS då? Det kan ju inte direkt vara mördande konkurrens i landet. Visst, SOK skickar inte vem som helst till OS, men det skulle kanske kunna gå? Efter lite googlande kommer jag fram till att det finns ungefär 10 svenska gångare. Det var 13 personer som startade i SM till exempel.
Kan man gå 50 km på 4.09 så har man goda möjligheter till VM-plats och klarar man 3.58 så är man direktkvalificerad. Så klarar man att gå i 4.45/km så kan VM-platsen vara klar, med ett bra lopp på en bra dag.
Bara så att ni vet.

4 kommentarer:

  1. Han i mitten verkar ha lite flexiga ben.

    SvaraRadera
  2. Inte många fixar att springa 50km i 4:45-fart, att gå i den farten är sjukt fort.

    SvaraRadera
  3. Då kommer nog antalet läsare av din blogg att gå ner till 13 st när inläggen handlar om optimal höftrullning å sånt.
    /A

    SvaraRadera
  4. Ja, det är verkligen riktigt fort med 4,45 fart, på så lång distans också. Så de ska ha all respekt de som tävlar framgångsrikt i sporten.

    SvaraRadera