2018-05-25

Klart med ny regel för kamera på MTB-tävling

Hej och god kväll!

Sitter en kortis i soffan innan det är dags att jobba vidare här hemma. Har hämtat hem Maxxis-däcken och tänkte se om jag kunde ställa i ordning ett par hjul som jag använt för ett par säsonger sedan. Om kassetten passar... Kan ju bli najs det där.

Imorgon är det evenemang här hemma också, ska bli så grymt kul. Just nu är det 28 pers som flaggat för intresse och vissa har med sig respektive samt barn också. Kommer bli kalas, välkommen du också!
https://www.facebook.com/events/1832877730339245/?ti=clhttps://www.facebook.com/events/1832877730339245/?ti=cl

Svenska cykelförbundets regler för MTB har fått nya tillägg:
"Vid nationella tävlingar i Sverige gäller:Kameror är tillåtna på XC-tävlingar om de är monterade på cykeln och inte kan utgöra någon skaderisk för den tävlande eller andra medtävlande."

"Vid nationella tävlingar i Sverige gäller: Förutom teknisk assistans på langningssträcka/teknisk zon, är teknisk assistans tillåten utanför zonen mellan åkare från samma klubb/lag som tävlar i samma tävlingsklass."

Hur kul som helst! Nu är det i princip fritt fram att filma igen. Utom på UCI-tävlingar och man måste ha kameran på cykeln och inte fästa på kroppen eller hjälmen.

När jag var på Landskronabygden runt så var det en som hoppades att kameror skulle tillåtas och nämnde att det ju inte skadade för mig om jag tjänade en krona eller två på det hela. Bara för att förtydliga den biten så tjänar jag just nu 0 kronor på YouTube. Detta efter att dom gjorde om sina krav för att kunna tjäna pengar på deras sida. Men, eftersom jag passerat 1000 prenumeranter som är ett av kraven så har jag ansökt om att få ha annonser igen. Kommer nog i juni. Oklart hur mycket jag tjänar då men i januari i år tjänade jag 4.61 dollar. Så jag lär inte säga upp mig från heltidsjobbet i första taget...

3 kommentarer:

 1. Vinterns träningspass i pain caven känns redan lättare när det kommer finnas goa filmer att fokusera på istället för smärtan

  SvaraRadera
 2. Bra att kameraregeln har ändrats. Men regeln med teknisk assistans gynnar bara dom stora lagen/klubbarna med många startande i elitklassen. Små klubbar och åkare som är ensamma i sin klass är dom som förlorar på det. Det känns som att Allebike dikterar reglerna.....

  SvaraRadera
 3. Micke von Pfaler26 maj 2018 20:58

  Oj,kul! Jag tar med glädje tillbaka min kritik från förra veckan och applåderar SCF. Pragmatiskt och bra beslut och, tror jag, bra för sporten.

  SvaraRadera