Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-05-21

Landskronabygden runt

Hej!

Igår så körde jag motionsloppet Landskronabygden Runt och i detta blogginlägg så tänkte jag berätta lite om det. Som ni antagligen har listat ut så gick loppet i Landskrona med omnejd och med omnejd i detta fall så var det en tur till Söderåsen som också skulle besegras ett par gånger på den långa rundan.

Man kunde välja mellan tre banalternativ där distanserna är 40, 80 eller 100 kilometer. Jag körde den som var 100 kilometer. Anmälningsavgiften är i sammanhanget låga 200:- där efteranmälan på plats kostade 250:-. Att anmälningsavgiften är låg beror kanske på att det inte var någon tidtagning. Det är klart att det hade varit roligt med en tidtagning men samtidigt så är det ju ett motionslopp och då får man inte ha resultatlistor och de allra flesta har en egen cykeldator eller klocka nu för tiden så det var inget jag saknade.

Starten skedde vid Puls Arena klockan 8 för de som skulle köra 100 km och fritt mellan 8 och 9 för övriga distanser. Eftersom det inte finns några resultat så är det svårt för mig att uppskatta hur många som var med, men ett par hundra kan det nog allt ha varit.

Banan var bra markerad och i vissa korsningar fanns flaggvakter. Eftersom det är ett motionslopp så förväntas man givetvis också följa trafikregler även i korsningar. Det var en väldigt vacker bana och det hade jag förstått redan på förhand eftersom jag själv cyklat och tävlat på Söderåsen förr, det är väldigt vackert där. Jag kan verkligen rekommendera er att köra detta loppet om ni har tid och lust nästa år. Ett motionslopp som är precis som ett motionslopp ska vara, en vacker och inbjudande bana, trevliga arrangörer, en lagom kostnad och trevligt sällskap!

Linda och jag åkte dit, det var hennes förslag från början att vi skulle köra detta men jag följde gärna med. För att göra det lite jobbigare för mig så körde jag MTB på detta landsvägslopp, så jag pumpade mina X-King-däck lite extra hårt denna morgon (2 bar).
Starten gick och det rullade på fint ut ur Landskrona, sedan höjdes farten något i omgångar och fältet sträcktes ut mellan åkrarna. Första gången vi kom till Söderåsen var efter ungefär tre och en halv mil. Jag hade lyckats hänga med dom snabbaste dit och tyckte nästan det var skönare att köra uppför, även om intensiteten var högre. Det kändes lite som att övriga i sällskapet också fick slita lite i backen nämligen. Vi kom upp, rullade utför och jag hade hängt med dom allra snabbaste. Nu förstod jag att jag nog skulle kunna hänga med hela vägen runt om det inte skulle attackeras. För även om det gick att åka med på MTB så var det jobbigt med accelerationerna och när det gick riktigt fort.

Nästa gång åsen skulle besegras så satte faktiskt jag upp tempot från start i backen. Fick först sällskap av ett par cyklister som sedan också körde ifrån mig. Fick sällskap av en tredje och vi hängde ihop upp. När vi kommit upp så sa en av dom att vi väntade in övriga, så det gjorde vi.

Jag bidrog inte med farthållningen i dom snabba partierna mot Landskrona, det var liksom svårt att ta sig fram och förbi med en MTB. Sista två milen så började jag dessutom bli lite trött i benen.

Men, jag hängde i, tog mig runt och det i snabbaste gänget som klarade av dom 97.5 kilometerna på tiden 2.31. Snitthastigheten blev 38.7 kilometer och för att klara detta så höll jag en snittpuls på 83% av max.

Trevligt gäng att cykla med också, vi var nog 14-15 stycken som kom tillbaka till tävlingsområdet samtidigt. Ingen spurt, utan bara full fart dit och sedan var vi nöjda. Korv med bröd, saft och medalj!
Träffade på Andreas Arvidsson och så presenterade sig en Zwift;are (Puncheur, eller ja, Marcus Carlsson) också. Dom finns på riktigt och cyklar också utomhus!

Även Linda klarade av sitt mål och kom i mål på under tre timmar med god marginal. Efteråt så minglades det lite bland cyklisterna och man berättade om sin upplevelse och hur formen är eller borde vara.

Stort tack, Landskrona CK, för ett fint motionslopp och det snudd på perfekta vädret!

Vill man se bilder från Landskronabygden runt så har arrangören lagt ut ett gäng på sin Facebook-sida, dom ser ni genom att klicka här: Bilder Landskronabygden Runt 2018
Jag tog också några bilder som ni kan se nedan tillsammans med min Garmin-data från loppet.
Kön till anmälan och efteranmälan.

Och vi är iväg!

På väg mot åsen.

Det var en väldigt vacker bana med fina omgivningar och några backar som utmanade benen, riktigt härligt!

Efteråt så fick man både medalj och korv med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar