Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-06-27

Njutfallet


Hej och god morgon!

Igår efter att jag kommit hem från jobbet så åkte Linda, hennes barn och jag till Njutfallet. Jag vet inte om det heter så egentligen, men det satt en skylt med den texten där så i brist på annat namn så kan vi kalla det så. Jag brukar säga att det är Faluns största vattenfall, men egentligen ligger det i Leksands kommun. Enligt kartorna så ligger Njutfallet ca: 775 meter från gränsen till Falu (och Borlänges) kommun.

Det är ju bra för barn att vara ute och röra på sig och ett barn har sällan tråkigt i skogen. Det går ju inte heller att som vuxen sitta på arslet hemma och säga åt barnen att gå ut, utan det gäller ju för oss vuxna att visa vägen ibland. Vandringen från bilen till fallet är ca: 800 meter och den går i vacker natur rakt norr om sjön Övre Valsan.

Njutfallet består egentligen av två intilliggande fall där det ena och första man ser är det lite mindre men bara några meter längre in i skogen så hittar man det större fallet. Kul att få visa upp vår vackra natur och alla hade trevligt.

När vi kommit hem och lagt alla barn så begav jag mig ner i källaren för ett annat njutfall. Körde nämligen 10x1 minut på testcykeln och var 7,34% svagare än rekordet. Det känns ju att det saknas lite pang i benen sedan sjukdomsuppehållet, men nu blir det ju å andra sidan kul att känna förbättringen en tid framöver. Redan efter tre intervaller var jag helt sopslut i kroppen så det var fint nog att bara släpa mig igenom passet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar