Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-06-04

Stabergs klack och Gråhålsgrottan

Hej och god kväll!

Idag har jag inte cyklat en meter, men vi har varit ute och aktiverat oss ändå. Det började i morse med att Linda kläckte idén om att vi skulle gå upp till Stabergs klack och sedan ta en fika vid Staberg. Så det gjorde vi i finvädret!
Fint i Staberg och en härlig start på dagen!

Nu när det närmade sig kväll så ville vi hitta på något med dom hemanlända barnen. Både Linda och jag gillar ju sevärdheter i naturen, grottor, gruvor, vattenfall, utkiksplatser och sånt. Helst vill vi hitta grottor och gruvhål just nu. Vet ni om några spännande ställen i närheten så tipsa gärna!
Efter lite googling så bestämde vi oss för att göra en attack på Gråhålsgrottan, en grotta bara 20 minuters bilfärd bort men med en liten skogspromenad innan. Eftersom det inte var så bra skyltat och informationen/kartan på Visit Dalarnas hemsida var missvisande så fick vi orientera ett tag i obanad terräng med stora stenblock. På väg från grottan så hittade vi dock en markerad stig. Så vill ni hitta till grottan lättare än vad vi gjorde så åk till cross-träningsbanan nära bergtäkten, parkera där och gå sedan upp till ena hörnet på crosslingan. Där finns en skylt in till stigen som går till grottan.
Vår omvägsorientering/grottjakt var ju inte direkt kortaste vägen men det blev ju liksom ett äventyr i äventyret!

Lite skogspromenad i besvärlig terräng med barnen.

Efter mycket letande så hittade vi den!

Ingången "är ingenting för den som börjat växa i färdriktningen" och inte ens 2-åriga Frida kunde gå hukad in i grottan utan var tvungen att krypa på alla fyra. Vi vuxna fick liksom åla på sidled in.

Vi kom in allihopa!

Hittade en skylt på väg hem igen....

Gott med vaniljbullar och Mariekex efteråt samt kul med grottan och ett kvällsäventyr! Har ni tips på bra grottor, gruvhål eller annat sevärt i närheten så hör som sagt gärna av er. Nu är det läggdags för barnen här hemma.

2 kommentarer:

  1. Visserligen en liten bit att åka för er men om ni tar er till Kärrgruvan utanför Norberg så har ni Svinryggen att gå på. En 500m lång stig med djupa gruvhål på båda sidorna. Även Mossgruveparken en bit brevid!

    SvaraRadera
  2. Glömde ju sen kan ni ta en fika på "Elsas Cafe# som är nyuppbyggt nu efter branden. (förövrigt mormors kusin som var Elsa) :)

    SvaraRadera