Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-09-26

Tempopendling light, eller en form av pulsbaserad träning

Hej ni som hittat hit!

Idag avslutade jag ett fyradagars block med träning genom att köra en hård intervall på dryga nio minuter på morgonen och sedan köra en tempopendling light på väg hem. Med light menar jag att jag inte gav allt, utan bara körde på i hyfsad intensitet. I det här fallet blev det lite drygt 85% av maxpuls. Min maxpuls är 192 och jag hade som mål att försöka hålla mig över 160 hela tiden och snittet skulle också det hamna över 160. Nu blev snittpulsen 164 så jag lyckades med planen.
Ett typiskt bra slitpass är om ni testar att köra två timmar där ni hela tiden försöker hålla er över 80% av maxpuls, hela tiden och inte bara i snitt. Ger slitna ben och trött kropp. Bra övning också i att ge lite extra även på lättare partier som att bromsa senare och accelerera snabbare.

Soluppgången i Falun i morse. Västra skolan där jag gick som ung grabb, skejtparken och en bit av kvarteret Elsborg.

Norge gjorde ju stor succé i herrarnas U23-lopp idag och blev 1:a, 3:a och 5:a. Ruggigt imponerande och resultatet av deras lyft av cykelsporten nationellt. Vi svenskar kan skicka avundsjuka blickar över gränsen, det är då ett som är säkert.
Det här har ju inte varit något vidare VM för svensk del, men imorgon har vi vår största chans till medalj genom Emma Johansson. Vi måste dock verkligen se över den nationella verksamheten och ge våra cyklister bättre förutsättningar att utvecklas, allt kan inte hänga på Emma och inte ens hon blir yngre med åren. Jag har läst att Sverige får en ny internationell tävling i Velothon Stockholm som blir en UCI 1.1, riktigt bra alltså! Hemsida för serien med Velothon-tävlingar runt om i världen hittar ni här: http://www.velothon-majors.com/en/

Här hittar ni dagens tempopendling light:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar