2016-05-09

Inte var dag

Hej igen vänner!

I morse så skrev jag om vardag. Tänker också lite på de som varit en del av arrangemanget MTB-EM och deltagarna i deras olika lopp. Snacka om att behöva landa i vardagen efter den festen som det verkar ha varit.
För cyklisterna gäller det nu att snabbt lyfta blicken igen och tänka på det som komma skall. Jag hoppas faktiskt att arrangörerna också gör det. Det finns så mycket bra med cyklingen i Jönköping och sättet som dom olika klubbarna/grupperingarna samarbetar på. Jag hoppas att dom använder dessa krafter för att jobba vidare med det dom har och inte bara nu klappar sig på magen och tackar för sig.
Vad blir nästa steg, världscup? Stanna inte av nu så att det dröjer 17 år till innan vi har nästa stora internationella MTB-evenemang i landet.

Jag har länge ansett att Falun är Sveriges cykelmekka och jag anser fortfarande att vi skulle kunna vara det. Men Jönköping/Huskvarna har liksom på senare år sprungit förbi, man tar cyklingen på allvar där. Vi i Falun har infrastrukturen för det med härliga landsvägar, landets enda velodrom, en stor stadion med kapacitet för många tusen deltagare och åskådare, handbyggda cykelleder, fantastisk natur med oändligt många stigar i orörd terräng. Det är härligt att cykla här. Vi har cykelgymnasium och högskola med möjlighet att fokusera på cykel. Vi har kunniga tränare och testcenter.
Samtidigt så saknas så mycket här för att den där känslan av cykelmekka verkligen ska infinna sig. Det funkar för individen att vara här och cykla, men att tänka tillsammans och tänka större saknas tyvärr, mig veterligen, här. Alla fokuserar till 100% på sin sak. Gäller inte bara i Falun, utan i länet. I år har vi inte ens en dalaserie i MTB. Något vi väl haft sedan jag började cykla för 20 år sedan, men nu är klubbarna inte intresserade längre. Alla har väl sitt att tänka på.

Det är väl lite det som det är för mycket av här för att det ska kännas riktigt bra, för mycket individ och för lite cykelkollektiv.

Nä, nu ska jag inte sitta här och vara bitter. Jag ser hur man i Jönköpingregionen arbetar tillsammans för att göra cyklingen bättre och genom det här inlägget så har väl de flesta förstått att jag är lite avundsjuk. Jag ser hur man i andra delar av landet jobbar tillsammans för att både hålla liv i samt utveckla cykelsporten. Samtidigt som det står väldigt still här. Cykelsporten i Falun och Dalarna är bra, det är inte det, men vi skulle kunna vara bäst.

Med detta sagt så vill jag lyfta fram det faktum att Rembo IK nu på onsdag bjuder in till "Tränings Tävling" för MTB-cyklister. Passa på att åka dit, nu när vi inte har någon Dalaserie... Mer info kan ni få här: http://idrottonline.se/RemboIK-Cykel/Nyheter/Aktuellanyheter/TraningsTavlingMTBons11maj

En bild från Dalaserien i Borlänge för ett par år sedan, visst hade vi väl kul då?

3 kommentarer:

 1. Lugnet och Jungfruberget skulle lätt bli Sveriges MTB-Mecka om någon styrde ihop det som i Högbo MTB Arena.

  SvaraRadera
 2. Thomas Eriksson10 maj 2016 11:22

  CSK Ludvika kör träningstävlingar varje tisdag som kallas för "Alliansen". Man blandar tempo, linje och MTB från gång till gång. Ikväll är det dags för MTB på "Harnäs" elljusspår. Alla är välkomna oavsett klubbtillhörighet och det kostar ingenting. Mer info publiceras på klubbens Facebook-sida.

  SvaraRadera
 3. Det är lite svårt att landa i vardagen, det känns tomt, och då har jag inte på långa vägar hjälpt till så mycket som vissa eldsjälar gjort, det har jobbat konstant med EM. Och jag måste säga att jag är förvånad över hur fint vi fått det här, från att knappt inte ens få cykla på Huskvarnaberget pga konstiga regler med naturreservat och lokala föreskrifter med cykelförbud till att ha flera uppmärkta banor, däribland en EM-bana. Galet bra. Jag håller tummen för att ni taggar till igen uppe i Dalarna och hittar gnista och samarbete, ni har så mycket bra och fint där!

  SvaraRadera