Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-08-18

La Vuelta a España 2012

I kväll (18:45 på Eurosport) startar La Vuelta a España med ett 16.5 kilometer långt lagtempo i Pamplona.
Juan José Cobo som vann Vueltan förra året har inte haft någon vidare säsong och var väl i princip osynlig under Touren. Spaniens stora hopp står istället till Alberto Contador som gjort comeback efter sin två år långa köttavstängning. Engelsmannen Chris Froome som förra året blev tvåa i Vueltan slipper nu kapten Wiggins och är fri att köra själv för totalen, under Touren såg vi att han har fysisk kapacitet för att vinna stora etapplopp och nu måste han leverera. Joaquim Rodriguez och Igor Anton är två andra som kanske kan få till det i år.
Svenskhoppet står till nummer 31, Fredrik Kessiakoff, och det är inget litet hopp vi har i denna kille som efter den fina uppvisningen i Touren nu har kört till sig kaptensrollen i Astana. Förutom det så har han också skrivit på för två ytterligare säsonger i det kazakiska laget.

Som ni kan se på kartan så är det inte så mycket Spanien runt över denna upplaga. Med endast en individuell tempoetapp på 39.4 kilometer och 10 målgångar uppför så kommer detta bli klättrarnas etapplopp i år.
Live stream hittar ni som vanligt här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar