2015-06-25

Dags för Tempo-SM på Sollerön!

Karta för Tempo-SM på Sollerön.

Som ni kan se så krävs inga större tekniska kunskaper för att kunna hantera den där banan bra. Rullande terräng och mycket skog att titta på. En flagga för start, en för mål och sedan är det en flagga för dom olika vändpunkterna. Damjun som kör före oss i kväll kör ju 15 km och då vänder de direkt efter Gesunda. Jag och övriga herrelitcyklister kör 50 km och vänder vid den sydligaste flaggan. En 90-graderskurva direkt efter start och en strax innan mål, i övrigt är det en trampa trampa-bana.

Borde passa oxar som Alexander Gingsjö. Han får gälla som favorit tillsammans med Gustav Larsson. Främste utmanare är Alexander Wetterhall och där bakom finns ett getingbo med cyklister som till exempel Marcus Fåglum Karlsson, Tobias Ludvigsson och Edvin Wilson.
Kompletta startlistor för damjunior och herrelit hittar ni här: http://www.solleroif.se/solleroloppet/files/2010/06/Startlista-Torsdag-25-juni-DJ-och-H.pdf

I vintras när jag tänkte anmäla mig till Tempo-SM så var det för att jag kände mig stark och ville då slå min placering från Uppsala 2007 där jag blev 25:a. Då trodde jag att jag kanske skulle kunna köra in topp-20 och på en perfekt dag topp-15. Allt det där känns väldigt orealistiskt nu. Planen innehöll bland annat att jag skulle ha kört in mig rejält på en tempocykel, men nu har jag rullat två gånger på den bara. Planen innehöll också att jag skulle vara i kanonslag, istället är jag ur form och tjock.
Med dom förutsättningarna som jag går in i loppet så vore en topp-30 ett fantastiskt resultat i detta 60 man stora startfält. Jag hoppas i alla fall kunna ta mig runt och inte bli sist. Vi får se hur det går helt enkelt och om inte cykeln går sönder så får jag mig ett bra och hårt pass åtminstone.

Självförtroendet på topp! Vem tror ni vinner?

2 kommentarer:

  1. Håller tummen för att du både pangpangben och riktigt jäkla kul på hjul ikväll!

    SvaraRadera
  2. Lycka till! Jag har en fråga som jag har funderat på ett tag. Varför är det så att damklassen kör kortare sträckor än herrarna i många lopp?

    SvaraRadera