2014-11-26

Dagens cykling och info om ful-lampan jag köpt

I morse körde jag testcykel och det var ju buskul(?).

Efter mitt misslyckade försök igår så hade jag idag bestämt mig för att starta mycket lugnare. Tänkte att 291 watt klarar jag väl alla dagar i veckan, så jag började på det och tänkte att jag kunde öka mot slutet.
Men, helvete!
Jag kom undan med blotta förskräckelsen och på andra halvan av min tjuga så orkade jag inte hålla tänkt kadens. På slutet kunde jag dock kräma ur dom sista krafterna och landa på 291,4 snittwatt. Snittpulsen landade på 178 (92,7 % av maxpuls) och max hamnade på 189 (98,4% av maxpuls) så det säger väl att hjärtat fick jobba lite också. Skönt att ha stökat undan första tjugan i Kompiskampen och nu vet jag ju hur jag ligger till.

Efter testcyklandet så vinglade jag runt i källaren, svidade om till vintercykelkläderna och begav mig ut för att testa lamporna. Lite var det också för att "rulla ur" benen efter syraattacken.

Första gången med lamporna på cykeln, både fram och bak.

Så nu har jag testat min nya framlampa cyklandes också. Tidigare har jag varit ute och gått med barnen och lampan men idag var första cykelturen med en riktigt stark lampa. Köpte den från Aliexpress för 347 kronor inklusive frakt. Lite av en chansning, men än så länge är jag jättenöjd. Många lampor på aliexpress har ungefär samma specifikation och priserna varierar inte speciellt mycket heller. Det jag föll för med denna var att den utlovade bättre batterikapacitet än dom flesta andra 10.000 mah istället för det mer vanliga 6400 mah. Dessutom lockade den med många lumen.

Det första riktiga testet gjorde jag här om dagen då jag laddat batteriet och lät lampan lysa på full effekt till dess att batteriet tog slut. Två timmar och femton minuter tog det. Det var jag mer än nöjd med. Lampan har tre lägen, stark, svag och blinkande. Det funkar alldeles utmärkt att cykla i skogen även på läge "svag", men full effekt är alltid full effekt.

Lite + och - så här långt:
+
+ Svinbillig.
+ Batteriet håller längre än jag hoppades på, återstår att se hur många gånger den tål att laddas.
+ Lampan lyser mer än tillräckligt, har dock inte testat den i något lab så jag garanterar inte 9000 lumen...
+ Lång sladd mellan lampa och batteri.
-
- Lampan slocknar utan förvarning när batteriet tar slut. Andra lampor kan övergå till blinkande eller varna på andra vis att batteriet håller på att ta slut, denna bara stängs av.
- Två veckors leveranstid. Helt okej egentligen då jag har hört att det kan ta mycket längre tid än så, men beställer man ful-lampor från Kina så bör man inte ha bråttom.
- Den är tung. Inget jag skulle vilja ha på huvudet under någon längre tid. Lätta lampor kostar antingen mycket mer eller lyser betydligt sämre.

Lampan jag köpte var denna och jag var noga med att skriva ett meddelande till säljaren om att jag ville ha EU-laddare. Annars är risken att man får en USA-laddare och det kan ju bli lite trist...
Det här var vad som följde med i kartongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar