Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-11-12

Facebooks Gilla-knapp för Blogger/Blogspot

Som ni säkert kan se så har mina blogginlägg förärats med Facebooks Gilla-knapp.
Det är gratis att trycka på den för att se om den fungerar! Ni vill så klart ha en egen Facebook Gilla-knapp och undrar hur ni nu skall göra för att få denna finess i bloggen. Det är egentligen skitenkelt och fungerar på alla Blogger/Blogspot-bloggar. Sitter ni på blogg.se, wordpress eller något annat trams så får ni Googla efter egen lösning själva.
Ni med Blogger/Blogspot går in här: Facebook Gilla-knapp
Gör era val, kopiera koden och klistra in den. När ni visar utökade gränssnittskomponentmallar kanske ni tycker det är jobbigt att hitta det där data post body-grejsimojset i den enorma kodmassan, då klickar ni med dator på CTRL+F så får ni upp en sökruta där ni skriver in kodsnutten ni vill hitta, och vips så är ni där.
Frågor på detta? Nej, men Gilla då! Ni kan fortfarande också dela mina inlägg med era vänner genom dom där gråa grejerna nere till höger om "Länkar till det här inlägget".

23 kommentarer:

 1. Skönt med en gilla-knapp så man slipper kommentera. Eller så kan man göra båda två som jag just gjorde. Men det känns ju lite överkurs förstås..

  SvaraRadera
 2. Men var det inte en smal elitblogg som hade det men tog bort det för att det blev för folkligt?

  SvaraRadera
 3. Klart som tusan att det inte funkade när jag testade det själv. Det här med html är svårt. Inte för att någon läser vad jag skriver men det är ju alltid kul att meka lite...

  SvaraRadera
 4. Funkade utmärkt på min blogg! Tack för tipset! :-)

  SvaraRadera
 5. Jag har blogspot och jag följde dina anvisningar, men jag får inte fram även om jag använder mig av Ctrl F
  så vad gör man?
  //Michelin//

  SvaraRadera
 6. Michelin: Har du markerat rutan vid "Utöka gränssnittskomponentmallar"?

  SvaraRadera
 7. Gah!!!

  Måste klistra in koden manuellt i varje inlägg... vad gör jag för fel?

  Jag loggar in på mitt konto->Design->Redigera html->utöka gränssnittskomponentmallar->ctrl+F->data:post.body-> får upp -> slår mellanslag och klistrar in koden...->sparar mall->går in på bloggen men hittar inte gilla knappen under inlägg... har klistrat in html koden i två inlägg... så knappen fungerar, men jag får inte in den i mallen..... HJÄLP

  SvaraRadera
 8. får upp där det står < data : post . body / > ***

  SvaraRadera
 9. YAY!
  Jag lyckades... woho!

  Tack så hemskt mycket för detta inlägget. Jag är mycket tacksam (har spenderat natten till att lära mig snabb webbdesign... jag återkommer till din blogg om några minuter ;) )

  SvaraRadera
 10. Tack för bra inlägg, har suttit länge och letat nu hitta jag något som funkade! Jag delar med mig av ditt inlägg från min blogg!

  Tips: Om man har Mac trycker man command+F för att söka!
  Trevlig tisdag!

  SvaraRadera
 11. Tack tack! Däremot syns bara gilla-knappen för varje inlägg när man går in på själva inlägget och inte när man är på startsidan av bloggen och bara scrollar igenom alla inlägg. Kan man få knappen att synas nedanför varje inlägg utan att gå in på själva inlägget?

  SvaraRadera
 12. tack!
  Har någon möjligen nåt om hur man får dit en facebook rekommederaknapp också?

  @jennifer: Om du väljer everywhere istället för on post pages only, soå kommer det med även på startsidan.

  SvaraRadera
 13. Hej!

  Tack för denna information! Jag har dock en fråga. Jag hittar inte vart jag kan ändra i drop down-boxarna. Det står: "1. First Generate the Facebook code using the options below."

  Utan att göra detta klistrade jag ändå in html-texten bara för att testa och då syns gilla-knappen under mina inlägg, fast bara om jag klickar på inläggen. Det skulle vara kul att kunna ändra Display till "Everywhere".

  Jag skulle även vilja kunna få in gilla-knappen under varje kommentar, men vet inte vart jag ska klistra in koden. Vet du? =)

  Tusen tack igen för denna info!

  SvaraRadera
 14. Hej. Jag lyckades lägga in koden. Fungerar bra, men jag vill gärna ha raden längre ner, nu sitter den för nära sista meningen i inlägget så det ser ut som om det tillhör själva innehållet.

  Tips på att få ner facebook-knappen lite grann?

  /Malin

  SvaraRadera
 15. Hej!

  Tack för koden, den fungerar jättebra! Men hur får jag ner gilla-knappen? Den sitter direkt efter mina inlägg.

  /Bookis

  SvaraRadera
 16. Hej! Jag har ett problem med min knapp. Det gör mig galen!
  Då man klickar på "Gilla- knappen" under inlägget och sedan kollar man på Facebook- sidan så är bilden fel. Jag får en knapp från blogglisa.se där och inte bilden som jag lagt upp i inlägget...
  Fattar inte vad som blivit fel, annars så funkar allting fint.

  Kan någon Hjälpa mig??! Snälla!

  SvaraRadera
 17. Tusen tack för detta:-) Härligt med bra instruktioner som fungerar:-)

  SvaraRadera
 18. Tack för de bästa tipset!!! Nu har jag med gillaknappen=)

  SvaraRadera
 19. Här kommer en gamling med knäppa frågor!! Skulle gärna vilja ha Gilla-knappen men lyckas inte hitta samma som instruktionerna. Hittar inte Design. Är det Mall? Där står Redigera HTML. Trycker jag på det står detta: "Direkt redigering av HTML kan påverka hur vissa funktioner fungerar och rekommenderas bara för avancerade användare. Om du redigerar mall-HTML kan det påverka andra Blogger-funktioner på oförutsedda sätt. Vi rekommenderar att du i första hand använder Malldesignern. I den kan du lägga till CSS om du går till avsnittet Avancerat." Så jag har inte vågat fortsätta där. Vad tror du?? (Går jag till Avancerat ser jag inget:Utöka gränssnittskomponentmallar.

  SvaraRadera
 20. Jag får bara en gilla knapp på engelska men eftersom allt annat i min blogg är på svenska så vill jag även ha den knappen på svenska.
  Tycker att jag gjort precis som i tuten.

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera