Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2008-10-03

Kvällen och gnällen.

Jag cyklade en stund idag.
I regnet.
Släpade ut löphindren som Oscar snickrade ihop förra året. Det ena helare än det andra.

När det var gjort körde jag lite teknikträning. Tänkte det var lika bra att fräscha upp tekníken nu när cupen bara är en vecka bort.
Och det var välbehövligt.
Jag gjorde en jättekort bana med plankhinder, trappa och en brant backe. Där tränade jag lite olika tekniker för att komma av och på cykeln snabbt samt bärteknik. Blåbärsteknik?
Nåväl. Efter en halvtimmes nötande var jag ganska nöjd med tekniken även om den inte satt klockrent i alla moment.

Då testade jag att stiga av och hoppa på från höger sida av cykeln. Det var fan inte så lätt. I vissa guider för cyclocrossträning så skriver dom att man skall bli lika bra på att kliva av och hoppa på cykeln från båda sidor av cykeln.
Går tävlingen till exempel runt en hårnål åt höger följt av ett löphinder, så är det bäst att hoppa av på just höger sida. Inte vänster som är den vanligaste sidan för cyklister att stiga av på..
Om jag skulle lära cyklister det här med CX, så skulle jag inte försöka få någon att lära sig att hoppa av och på cykeln från båda sidor. Utan istället specialisera den sida som är naturlig. Bättre det än att vara hyfsad på båda sidor.
Nåväl.
Eftersom jag hade tid så testade jag högra sidan och först gick det inte alls. Saknade helt den motoriken som krävdes. Skuttade lite fånigt bredvid cykeln innan jag klumpigt lyckades komma upp på sadeln.
Efter några försök kunde jag dock hoppa på cykeln så det nästan såg bra ut. Sen hände det.
Jag satte mig på godispåsen.
Fick ta en liten paus innan jag kunde fortsätta träningen.

Det finns en av dom snabba CX-proffsen som hoppar av på vänster sida.


Vilket härligt blogginlägg, just sådant här vill ni läsa om va? Nästa gång ska jag nörda ner mig i något annat viktigt. Som att jag har justerat bromsarna eller något.
God natt.


Hoppas jag...

1 kommentar:

  1. Ja precis sådana nörderier...
    Läser bloggen just därför...

    JAG Nörd?? Ja kanske..
    hahaa

    Kör hårt i cupen

    SvaraRadera