2008-10-28

Inför: CX-Cup 5 & 6

Inspirerad av den där innebandybloggen ska jag börja skriva lite inför varje tävling. Lite tips, kanske lite skvaller och mina gissningar.
Kanske roar det någon?
Jens har tydligen blivit förkyld idag. Så mina tips om pallcyklister kanske skiter sig. Men med Jens vet man aldrig. Så han får stå med ändå..


När?: 1:a november 2008
Typ av tävling: 5:e deltävlingen Northwave CX-Cup, Cyclocross.
Tävlingsnamn: Vittoriacrossen
Arrangör: Falu CK
Hemsida: www.faluck.com
Plats: Lugnet.
Pallplaceringar: Jens Westergren, Magnus Darvell och Fredrik Ericsson. Lite fegt tippat, då dessa herrar har lagt beslag på 10 av 12 möjliga pallplaceringar.
Vinnare: Jag skulle vilja tippa grönvitt eftersom det faktiskt är hemmaplan. Men jag tror Fredrik tar det.
Outsider: Mattias Nilsson. Har placeringarna 4-3-4-4 i cupen, men nu har harpesten släppt taget. Hemmaplan är givetvis viktigt för en ung och hungrig herre som Mattias. Den nya cykeln ger givetvis lite extra fart. Så se upp med honom.
Troligt senario är att han och Darvell gör gemensam startattack.
Egen placering: Jag har varit 6-6-7 på dom tävlingar jag kört. Några under är inte att förvänta men hemmaplanen kanske ger mig årets första topp 5. Jag gissar på femteplats denna gång.
Detta ser jag fram emot: Hemmaplan, behöver jag säga mer? Jag känner att jag har gott stöd på alla crosstävlingar, men hemmaplan borde ge än mer stöd.
Bästa minne: Nissan crossover 2005. Första året för Svenska Cykeldagarna, och jag vann tävlingen som gick i samband med denna. Riktigt skoj att vinna inför så många insatta. Stötte nog 34 gånger innan jag i slutskedet lyckades bli av med Landström.
Värsta minne: Har ingen katastrof att bjuda på men vurpar lite onödigt mycket. Att tävla inför hemmapubliken gör mig lite (över)taggad.
Banbeskrivning: Cupens längsta bana. Blir ganska exakt 3.5 km lång. Det lutar lite hit och dit, men ingen riktig backe. Ett plankhinder och en kort och snabb "trappa".
En väldigt snabb bana och med god översikt för publiken.
Övrigt: Hört att det kan komma att serveras pommes på plats. Kommer Emil Lindgren? Har Alexander Wetterhall fått upp farten? Kan Bleckur köra snabbt i mer än ett varv?

När?: 2:a november 2008
Typ av tävling: 6:e deltävlingen Northwave CX-Cup, Cyclocross.
Tävlingsnamn: Borlänge Cyclocross
Arrangör: Borlänge CK
Hemsida: www.blgecx.se
Plats: Folkets Park, Borlänge.
Pallplaceringarna: Eftersom Fredrik missar pallen för första gången i CX-Cupen 2008 så blir det ett nytt namn här. Så min gissning är Mattias Nilsson, Magnus Darvell och Jens Westergren.
Vinnare: Magnus Darvell.
Outsider: Lindgren/Bleckur. Har dom farten? Får dom bara lite poäng i Falun så slipper dom stå för långt bak. Detta hjälper dom framåt i Borlänge CX.
Egen placering: Söndagar är vilodagar, det vet alla. Mina bästa lopp brukar presteras på lördagar vid dubbelhelg. Så jag är lite beige och gissar att jag blir sexa för tredje gången denna cup.
Detta ser jag fram emot: Roberto Vacchi som speaker. Det kan inte bli annat än succé.
Bästa minne: Ny som CX-arrangör. Dags att skapa ett nytt _bra_ minne kanske?
Värsta minne: Se ovan. Men Borlänge Tour har jag ju kört några gånger. Alltid med ganska blygsamma resultat. En gång höll det på att gå bra. Då pajade ena bromsen.
Banbeskrivning: Ca: 2.8 km. Platt. Ett sandhinder och en trappa. Tidernas första svenska crossbro kommer finnas. Bara att få åka över den gör det värt att åka dit.
Övrigt: Tomas Löfgren är tävlingsledare. Jag skulle vilja ha med honom i mina tips för helgen. Men som tävlingsledare kan man inte prestera på topp.
Han ligger fem poäng och placeringen före mig i totala cupen.
Siktet är inställt.

4 kommentarer:

 1. Vilka tider är det som gäller på lugnet?

  SvaraRadera
 2. STARTTIDER:
  Sport och ungdom 12.00 20 min + 2 varv
  Seniorer och veteraner 12.45 30 min + 2 varv
  Damer Prestige 13.30 30 min + 2 varv
  Herrar Prestige 14.30 50 min + 2 varv

  Vi ses!

  SvaraRadera
 3. Jag lägger mitt tips på lördagens veteran klass

  1:a Janne.J
  2:a peter Almlöf
  3:a pär björkman

  frågan är kommer justus utmana och kommer stefan carlsson?

  SvaraRadera
 4. Veteranklass? Är det resultatlista i den också?

  SvaraRadera