2017-04-19

Åttatusentvåhundra gram

Tjena och god dag!

Sitter och har fikarast på jobbet, tänkte därför bara slänga in en kort uppdatering. Igår kväll/natt så stansade jag Lindas däck och kapade mitt styre lite. Mitt styre var 72 centimeter brett och nu är det 67 centimeter brett. Jag tror att typ 65 centimeter skulle passa mig bra, men vi börjar såhär. På det tilltaget så sparade jag 6 gram, så det var ju bara en fis i rymden.
Totalt så väger min cykel nu 8200 gram, enligt min våg. Det är med pedaler, flaskställ och Garmin-fäste. Har faktiskt fegat i lite mer tätningsvätska i däcken också. Men det här betyder ju att jag måste kapa 201 gram eftersom jag ligger alldeles för nära 8-gränsen för att kunna låta bli.

Det finns lite att bokstavligt kapa bort, så som gaffelrörets längd, vajrar, höljen och bromsslangarna. Men sen blir det dyrare gram att hämta hem...

Arkivbild på raketen.

Andra glada nyheter är att mina däck behåller luften bra, tävlingspremiären närmar sig och jag har bra koll på det mesta. Känns riktigt bra faktiskt. I fjol så byggde jag ju ihop tävlingscykeln på fikarasten dagen innan Billingeracet. Nu är cykeln liksom redan klar, inkörd och redo.

Vad tycker ni jag ska göra för att komma under åttakilosgränsen på bästa vis? Här kan ni se hur cykeln är specad från fabrik: https://www.canyon.com/sv/mtb/exceed/exceed-cf-slx-9-9-ltd.html Det jag har bytt hittills är bromsskivor och styrstam.

5 kommentarer:

 1. Styre och sadelstolpe Innolite kanske?

  SvaraRadera
 2. Ett par CB eggbeaters Ti skulle spara 120 gram och sen är ju stolpen (235g), stammen (140g) och styret (170g) inga lättviktare så där kan du säkert plocka hem 200 gram utan att behöva tömma besparingarna helt. Lycka till från en som försökt banta sin FS.

  SvaraRadera
 3. Ett svinlätt flaskställ kapar några gram... Använder dom själv på både lvg och på mtb och dom håller trots att dom bara vägr 9(!)gram.

  SvaraRadera
 4. Glömde ju länken... :-/
  http://tunesverige.se/butik/wassertrager-2-0/

  SvaraRadera
 5. Jag vet hur och vem som skulle kunna hjälpa dig, men vete fan om jag vill avslöja det då du redan verkar för snabb ;-)

  SvaraRadera