2016-04-18

Intervallpendlat med näsblodHej cykelvänner!

Idag har jag både tränat och cykelpendlat, samtidigt. Så himla skönt när jag får in träningen i pendlingen på ett bra vis. Känns så hurtbulligt och effektivt liksom. Började dock med blodsmak innan jag ens tagit i. Tänkte värma upp genom Falun och sedan dra igång när jag passerat sista trafikljuset, men precis när jag kom till centrum så spottade jag och såg att färgen inte var spottfärg, utan rödaktigt. Som tur var så hade ICA Falan öppnat, så jag svängde in där och fick lite papper att stoppa i näsan och ena ryggfickan. Sedan var det bara att rulla vidare.

Körde första intervallen med papperstussen i näsan. Drygt med andningen, men gick bra ändå. Kastade papperstussen efter första intervallen och kunde plötsligt andas ordentligt. Idag körde jag fyraminutersintervaller med två minuters vila mellan varje intervall. Benen var riktigt mosiga efter sex intervaller så jag tänkte ge mig och bara ta mig sista biten till jobbet utan högre ansträngning. Men så under vilan så började jag tänka att jag hinner en till innan det blir bökigt nära Borlänge centrum och 28 minuter intervalltid låter mycket bättre än 24 minuter intervalltid. Så det blev sju gånger fyra minuter idag.
Pangpang.

Ansträngd och matt, efter fyra intervaller. Bit ihop!

Nu väntar ett par dagar med riktigt pusslande för att få ihop träningen med familjens aktiviteter och frugans jobb. Utmanande!

Jag cyklade ju hem från jobbet idag också. Men det var ren transport och överlevnad utan någonting märkvärdigt alls. Kom hem, käkade fyra vörtmackor, bytte om och åkte med Ebbah till hennes cykelträning. Hann med ett par ärenden under tiden som hon cyklade och har nu käkat potatisbullar till middag. Snart dags att sova, måste bara välta mellanbarnen i säng och vänta in stora tjejen från sin dansträning. Imorgon lämnar jag barn på morgonen, så det blir sovmorgon!

2 kommentarer:

 1. Oj oj vad du kämpar med livspusslet. På gränsen mellan imponerande och dumdristigt tycker jag. Hur ser du på näsblodet? Varningssignal? Överträning och utbrändhet är väl rent fysiologiskt typ samma sak som jag förstått det, vad har du för strategi för att vara säker på att du inte hamnar där?
  /falubo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag ser det som en varningssignal och tycker mig vara väldigt lyhörd när det kommer till att lyssna på kroppen gällande detta. Så det är inget jag bara kommer vifta bort, då jag själv känt att det har varit väldigt mycket ett tag nu. Har faktiskt också märkt av en annan varningssignal.
   Så öronen är spetsade just nu för att lyssna på kroppen.

   Radera