Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-05-10

Ett superlätt, jättepraktiskt och billigt stativ

Jag gillar (som ni vet) att ta kort när jag är ute och cyklar. Eller egentligen inte bara när jag cyklar, jag gillar att ta kort helt enkelt. För att det ska bli cykelbilder av det hela så krävs det ju oftast att man har en cykel med i bilden, allra helst en cyklist men det blir ofta lite svårt när man är ensam ute och cyklar. Har funderat ett tag på att göra någon form av stativ att ta med och funderade väl lite på extra på detta när jag var ute och testade min 29-tummare.
I det fallet så hittade jag en stock som jag kunde ställa upp mot träd och fick på så vis en plattform för kameran att stå på. På med timern (10 sekunder..), springa till cykeln och försöka se normal ut när jag cyklade in i bild. Utöver stocken användes en stubbe, en stolpe till ett stängsel och en avsågad gren som stativ. Någon form av hängande stativ vore något tänkte jag då, något man kan hänga på grenar lite snabbt bara då det ju inte alltid finns perfekta stubbar, stockar eller avsågade grenar... Tänkte mig då någon form av tygpåse för mobilen/kameran med tillhörande rem. Visst, det finns ju Gorillapod, men jag vill ha något som är lättare att stoppa i ryggfickan.
Så slog det mig bara så där: platspåse!
Det här är vad som behövs för att göra mitt patenterade stativ för egofotografering. Fungerar lika bra för cykling som för skidåkning, löpning, picknick eller vad du nu vill göra och dokumentera dig själv eller andra.
- Genomskinlig plastpåse (för att man skall kunna göra inställningar/se bilderna utan att ta kameran ur påsen)
- Säkerhetsnål (en vanlig nål sticks så jävligt om man förvarar "stativet" i fickan...
- Sax (eller kniv, eller något annat att göra hål i plastpåsar med
- En kamera

Lägg kameran i påsen och gör ett hål på påsen så att linsen får fri sikt

Sätt en tejpbit på bägge sidor av påsen och stick nålen igenom tejpbitarna (på så vis håller påsen längre...)

Ta-daa! Ett stativ som nästan är gratis, väger nästan ingenting, går ner i alla fickor och som lätt kan fästas på olika föremål för att kunna dokumentera ditt härliga liv. Grattis!
En genomskinlig påse med handtag är nog inte fel för då kan man snabbt bara hänga "stativet" på valfri gren, kvist eller varför inte ett dörrhandtag. Jag tejpade också kamerahålets kant på påsen för att öka livslängden. Eftersom jag fått en del frågor på de senaste inläggen (1&2) om hur jag fotat eller vem som fotat mig så var det väl på tiden att jag delade med mig av min nya uppfinning.
Om ni gjort något liknande eller följer mitt tips så kan ni väl dela med er av era erfarenheter!?

5 kommentarer:

  1. Annars har du ett bra och billigt stativ på clas Ohlson. Ger nya möjligheter att ta bilder.

    http://www.clasohlson.com/se/Stativ-Tripod-RM-90/Pr383733000

    SvaraRadera
  2. -Hajk ringde ,Bengt Alsterlind vill ha tillbaka sina tips...

    SvaraRadera
  3. Men se där ja!
    Verkligen väldigt praktiskt!

    SvaraRadera
  4. Hehe, lysande... :)

    SvaraRadera