2012-05-21

Men vad säger ni om Matteo Rabottini då?

Vilken avslutning vi fick se på gårdagens etapp av Giro d'Italia. Vacchi började prata om att Matteo Rabottini skulle hålla undan med 5.5 km kvar till mål men jag var skeptisk, om favoriterna sätter fart kan de ju normalt sett ta in en minut per kilometer i en sådan klättring och med tanke på att Matteo Rabottini hade varit i utbrytning sedan kilometer 18 så borde han vara rejält krokig. Men visst, ju närmre mål han kom desto bättre verkade hans chanser, det var till Joaquin Rodriguez satte fart det. Vi var nog många som satt i TV-sofforna och höll tummarna för att Rabottinis hjälteinsats skulle belönas med en seger. Med endast 800 meter kvar såg det riktigt mörkt ut och med bara 300 meter kvar svepte Joaquin Rodriguez förbi och jag trodde väl aldrig att Rabottini skulle ens orka hålla rullen. Men det gjorde han och hoppet kom tillbaka, även att jag visste att just uppför och spurt är lite av Rodriguez favoritsysselsättning. Men så med ca: 50 meter kvar tog sig Rabottini förbi med vad som såg ut att vara en sittande lillklingespurt och tog sin främsta seger. Riktigt mäktigt!
Här kan ni återuppleva dom sista fyra kilometerna från igår (avnjuts givetvis bäst på italienska):

Bragdguldsvarning på den insatsen!

6 kommentarer:

 1. Grymt mäktigt! Stod själv i vardagsrummet och applåderade... och sambon undrade vad jag sysslade med! =)

  SvaraRadera
 2. Där snackar vi mäktig!

  SvaraRadera
 3. Kändes lite som floyd landis där när man kan köra solo i 16 mil eller nått.Hoppas inte på doping men såna där övermäktiga prestationer brukar ju nuförtiden vara nått fuffens med.Vår tempo kung gustav körde ju slut på sig utan att ta in nästan nånting?

  SvaraRadera
 4. Det är ingen omöjlighet att komma loss och få en stor lucka om man är borta från sammandraget. De andra topplagen skiter ju lite i hur det går på enstaka etapper. Hade Rabottini varit dopad hade han ju kört ifrån Sylwester Szmyd i sista stigningen. Det är ju taktiken som är det grymma! och det kan man inte dopa sig till. Eller? :)

  SvaraRadera
 5. En etapp att minnas, vilken kämpe att komma igen fastän han var helt rökt. Men el Purito var nog rätt trött han också...

  SvaraRadera
 6. Jag fick känslan av att han inte hade hundra koll bakåt på slutet....men tycker också att man kan se att det fins lite jävlaranamma och kraft kvar när han blir omkörd...Men som sagt riktigt grymt avslut.

  SvaraRadera