Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2016-12-21

Julhandlat och långledig

Bild från Kupolen idag.

Hej vänner!

Nu är jag ledig. Julledig. Jullov. Ledig från och med i eftermiddags till och med söndagen den 8:e januari. Så himla skönt ska ni veta. Det här har varit efterlängtat och jag har väl egentligen behövt långledigt ganska så länge. Jag har väl egentligen behövt ta ut långledigt tidigare också, men har böjt ner huvudet och kört på.
Saker som kan vara stressorer i folks liv är ju till exempel om träningen går dåligt, familjelivet, ekonomin eller jobbet krånglar. Alla dessa faktorer har ju varit ur balans för mig denna höst. Separation med klart försämrad ekonomi som följd, ingen kontinuitet på träningen pga sjukdomar och på jobbet står vi inför en stor omorganisation där jag inte vet vad jag kommer jobba med under 2017. Jag är inte orolig för att bli arbetslös, men att min sysselsättning hänger lite i luften ger ju inte direkt en känsla av trygghet.

Mitt upp i alltihopa så har jag startat en egen firma och det kan jag väl med facit i hand säga att det inte var ett speciellt klokt beslut. Jag ligger efter med uppdragen, har tvingats prioritera en hel del och det har varit ännu en stressfaktor i en period av livet då jag behöver mindre stress. Detta räknar jag dock med att komma ikapp med nu under julledigheten.

Men jag tycker att jag har klarat allt detta på ett bra vis. Jag har alltid känt att jag hanterar stress bra och är trygg i mig själv. Kommer givetvis komma starkare ur detta även om det har varit, och är, tufft nu.

Livssituationen kommer ändå att bli bättre med tiden. Träningen har börjat rulla på igen, privatlivet blir stabilare, ekonomin har jag koll på och i yrkeslivet tar jag nu chansen att utvecklas och kanske få göra något nytt. Jag gillar ju att hålla mig hyfsat organiserad och tycker att jag också gör ett hyfsat jobb med det. Skapade tidigare i höstas ett kalkylblad (Googles variant av excel) över min ekonomi och tycker faktiskt det är kul att få räkningar nu. Det är givetvis inte kul att lägga ut en massa pengar, men kul att ha koll och känna att jag klarar det även på egen hand. Familjepusslet med alla barns aktiviteter varje vecka funkar också bra. Något jag har att styra upp mer är träningen och det ska jag göra till januari. Än så länge har jag bara varit glad över att ha motivation och tid till att träna men snart kör jag Rapha 500 och sedan är det dags att börja vässa vapen till säsongen.

På jobbet så avslutade jag arbetsdagen med en tom inkorg. Sånt minskar också den upplevda stressen.

Efter jobbet så åkte jag till Kupolen för att handla lite inför jul. Det var några julklappar till barnen och lite annat som hör julen till. Tyckte att handlandet gick snabbt och effektivt till, det gäller ju bara att man har en hyfsad plan för vad man vill. Ska man irra runt och komma på vad som ska köpas när man är på länets största handelsplats med alla andra som också är ute och julhandlar så kan det lätt bli stressigt. Hur mycket som än är kaos så förtjänar barnen en så stabil och god jul som möjligt, så det ska jag försöka säkerställa.

Det kanske låter som om det är en massa elände men det är det väl egentligen inte. Det är väl bara mycket nytt på en gång och sånt tar ju både tid och energi. Men nu har jag 18 dagar på mig att umgås med barnen, styra upp saker och ting i mitt liv samt träna.

Det ska bli ett riktigt bra jullov!

1 kommentar: