Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-04-26

Kom hem från Ingarvet GP med en andraplats...

...och sju förstaplatser!
Då blev jag så här nöjd efteråt:
Foto: Adam Steen

Ingarvet GP går i kort ut på att cykla tio gånger två varv med spurtpris vartannat varv, sedan är det återsamling innan nästa tvåvarvsheat börjar igen. På grund av sen ankomst så missade jag de två första spurtpriserna av tio men sen klev jag in och tog en seger direkt, med Magnus Darvell som största utmanare. Vädret var ösregn och sånt gillar ju jag. Trodde att jag vann mest på grund av att jag var fräsch och de andra hade kört två heat, men så lyckades jag också vinna nästa heat. I nästkommande heat lyckads Peter Vingstedt vinna solo men det var Darvell som stod för showen. När Darvell dragit igång spurten mot mig om andraplatsen så pajade hans pedal och han smällde foten i backen. Kastet han fick gjorde att hans andra fot klickades ur direkt och han landade på ramen och lyckades på något sjukt jävla sätt rädda hela situationen genom att sitta på ramen med skorna mot asfalten. Den räddningen i runt 55-60 km/h var sjukt mäktig att se. 98 av 100 hade nog gått i backen om pedalen pajat och med de krafter som är i en spurt.
Efter den spurten så tog sig Magnus hem, glad att vara vid liv och jag lyckades sedan vinna resterande spurter med Peter Vingstedt och Adam Steen som största utmanare. Som mest var vi nio cyklister men i de sista spurterna var vi bara sex kvar.
Cyklister i finväder, fotat av Jonas Axforsen

Cykling till och från ingarvet samt 16 varv runt banan där, topphastighet 60.1 km/h i min femte spurt. Högsta pulsnotering: 191 (99% av max).

Storbloggare Adam Steen, foto: Henrik Öijer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar