Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2018-09-15

Dags för Lida 24h!


Hej och god morgon från Lida Friluftsgård!

Det här inlägget blir i två delar, en från mig och en från Linda.

Om ungefär två timmar så ska Linda och jag köra Lida 24h. Tjugofyra timmar MTB. Vi har visserligen förberett oss, men jag vet ärligt talat inte om jag vet vad jag ger mig in på. Det är så sjukt länge som vi ska cykla. Jag har dock sovit bra i husvagnen och nu ska vi väl bara göra oss i ordning inför starten klockan 12.
Jag kommer försöka uppdatera min Instagram story under loppets gång, så följ mig gärna där.

Oavsett hur det går så blir det ett minne för livet. Det regnar lite lätt nu, men det ska bli uppehåll och vara så under hela loppet. Jag brukar ju gilla regn på tävling, men det är inte riktigt samma typ av konkurrenter här och att vara blöt och skitig i 24 timmar lockar inte riktigt. Vi har massor av energi, laddare, batterier och annat. Natten blir nog tuff och vi ska köra Diagonalen varje varv. Det är en väldigt teknisk stig här. Vi kör ett varv på 9.1 km och jag tror han som vann soloklassen i fjol hann med 39 varv.

När jag går i mål sedan så har jag ett problem. Hämtade nämligen ut min bil från service i torsdags. Igår när jag nästan var framme så blev den kass igen. Risken är stor att den inte tar sig tillbaka till Falun utan service. Jag har också en husvagn som ska hem på något vis. Min bil fixar nog inte det.
Jag vet inte hur jag ska göra, men om någon kan dra min husvagn från Lida till Dalarna så vore ju det drömmen. Alternativt om någon har en plats/gård jag kan ställa den på för att hämta sen med en hel bil... Har ni tips så tar jag tacksamt emot dom.

Nu ska jag först och främst fokusera på att cykla. Men på något vis så ska bilen, husvagnen och jag hem sen också...


______
Linda:


Lida 24h alltså!
Det är ju mitt fel att vi sitter här, så det är väl bara att bita ihop och vässa hornen. På resan hit så gav Henriks bil mer eller mindre upp. I morse tyckte Henrik att havregrynsgröten var för grynig, jag tyckte mitt kaffe var för svagt och det regnar ute. Dags att tagga till nu alltså.

Jag gillar ju att cykla länge. Mala på i timmar. Det jag inte gillar är däremot stenhällar och lera. Har en bild av mig själv att jag helt saknar de tekniska skills som behövs när det är halt ute. Gillar inte när fästet släpper. Något som gör mig osäker och för försiktig. Det bästa sättet att övervinna den mentala inställningen är väl att utmana sig själv? Där har ni min målbild för det här loppet.
Banan går, precis som på Lida loop över den beryktade ”Diagonalen”. Stenhäll, rötter och lera. På Lida loop kör man aldrig hela diagonalen utan den är uppdelad i två delar, vilket innebär att man får vila emellan. Här kör vi hela, i ett sträck. Det är ju okej en gång, men på varv 20 kan det ju bli bitigt. Vi gick den i mörker igår och det gör det ju också betydligt svårare. Det är svårt att se olika vägval. Bestämde mig där och då för att köra med glasögon inatt. Full syn lär behövas.

Banan är annars 9,1 km och innebär hela 260 höjdmeter. Man hinner några varv på 24h så några höjdmeter lär man skrapa ihop med. Taktiken är att minimera stopptiden. Korta stopp för att fylla fickorna och äta cyklandes. Målet är så klart att köra alla 24h. Ser andra som har med sig portabel cykeltvätt, något vi borde tänkt på. Det kan nog sätta sig en del lera idag. Nä, nu kör vi! Lita på benen. Lita på att pannbenet håller. Lita på att energin räcker. Kan bli tufft på jobbet på måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar