Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-01-25

Rekordförsök på 2x20

Igår kväll kände jag mig väldigt motiverad så jag bestämde mig för att inte säkerhetsköra mina tjugor utan satsa på att fixa minst 300 watt. Tidigare har jag som mest fixat att köra tjugor på 300. Överambitiöst i vanlig ordning, men det är ju kul att utmana sig själv och till en början kändes det faktiskt bra. Tre kilo och 101 i snittkadens gav 303 Monark-watt vilket skulle bli rekord, om jag bara hållit i hela vägen. Nu vek jag ner mig efter 11:36 i den andra. Så nästan 80% av rekordförsöket fixade jag i alla fall. Sista 20 fixar jag vilken dag som helst.
320 och 327 Garmin Vector-watt

Gör ett nytt försök om en vecka, då jäklar fixar jag det! 

4 kommentarer:

  1. Vad är din upplevelse av första respektive andra 20án? Första kan kännas väldigt kontrollerad och fin men sedan blir man chockad när första 5min på andra 20án är värre än sista 5min på första vilket gör att man är beredd att slänga in handduken redan då. Jag brukar köra fem minuter vila men har funderat på om den vilan gör mer skada än nytta, kanske lika bra att dra 40min rakt av ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känslan i andra brukar vara att jag startar den på känslan 15 minuter in i första...

      Radera
  2. Det är ju rätt stor skillnad på 320 och 303 (snitt)watt. Vart tar skillnaden vägen egentligen, böjer sig vevarna så mycket?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man brukar säga att det skiljer ca: 8% mellan monarkwatt och andra effektmätare. Det mesta äts upp av drivlinan.

      Radera