2017-03-10

Nei så tjukk du har blitt

God eftermiddag innan fredagsmyset!

För att komma i rätt stämning i detta blogginlägg så lyssna på denna bit:


Det är ju såhär att cykelsäsongen närmar sig och precis som varje vinter så har jag lagt på mig några extra kilon. Dom brukar jag ju bli av med från nyår och fram till säsongen ungefär men denna vinter har det gått tyngre (höhö!). Det är ju bara att kika på mina invägningar inför kompiskampen februari dom tre senaste åren så förstår ni kanske vad jag menar: 69.6, 69.6 och 71.2. Alltså är jag ca: 1.5-2 kilo tyngre än vad jag brukar vara den här tiden på året. Kanske är det en motreaktion på min kraftiga viktnedgång i höstas..? Då gick jag ju ner massor för att jag mådde dåligt, så dit vill jag inte igen. Men sen gick jag ju upp allt med råge igen... Det jag vill göra nu är att kontrollerat gå ner till "tävlingsvikt" och sedan hålla mig där också.

Eftersom jag gillar att jobba med mål och analyser så har jag gjort följande diagram i Googles kalkylblad:
Där har jag lagt in en viktnedgång som på intet sätt är extrem eller så, utan en hållbar nivå. Dessutom får jag varje dag feedback på hur jag sköter mig. Bra morot! Viktigt också att jag håller mig kring den röda linjen och inte råkar tappa för mycket för snabbt, för det brukar bara ge bakslag och klena ben.

Nu är ju Linda här och ska faktiskt få styra min kost några dagar. Förändringar är ju bra. Jag älskar pasta och bröd, Linda gillar.... Annat. Så nu ska vi köra på hennes sätt att äta och inte mitt. Idag till exempel så såg dagens lunch ut på detta vis:
Också mat.

Ska man gå ner i vikt av en anledning eller annan så är det ju tyvärr intaget av energi som bör regleras, att vara vältränad hjälper givetvis men det är svårt att träna sig lätt. Så jag får väl skärpa till mig ett tag så jag kan hamna i balans sen, fast på en lägre vikt.
Jag ska ändå försöka hålla mig mer aktiv sett över hela dagen också, utöver träningen. Som att jag spenderade eftermiddagsvilan (fikarasten) på jobbet med en promenad istället för att fortsätta sitta på min röv.

Fredags-tacosen blir också dom i någon variant. Nu kör vi!

8 kommentarer:

 1. Gör du något speciellt när du "deffar"? Utesluter/drar ner på något? Inga skumtomtar antar jag ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Normalt sett så äter jag lite mindre bara.

   Radera
 2. La du vego/vegan grejen på hyllan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En vecka blev ju två, men sedan dess har jag bara haft några enstaka dagar med vegetarisk kost. Har dock varit sugen på fler omgångar.

   Radera
 3. Testa annars korttidsfasta i 24 Tim.

  SvaraRadera
 4. Hur stor skillnad gör defakto dom säg 1-2 kilo extra i en tävlingssituation för dig? Jag förstår att man absolut kan räkna sig fram till hur många watt man sparar men är det märkbart även om det är mätbart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag märker absolut skillnad på om jag väger 67 eller 69 kilo, för då ligger jag kring min tävlingsvikt och är i bra form. Däremot märker jag inte lika stor skillnad på om jag väger 72 eller 74. Så jag skulle säga att ju närmre storformen jag är i, desto mer känns skillnaden.

   Radera