Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-10-28

Funderar lite

Hade en liten diskussion med min vän Magnus. Vi bollade lite idiotidéer. Alltså saker jag kan göra. Springa Marathon känns ju lite som en söndagspromenad nu... Men jag ska ju börja lite med skidor och ett varv runt Siljan på rullskidor efter bara en veckas träning kunde kanske vara något. Nästa var att simma från Falun till Torsång, simning är inte min grej, så det skulle helt klart bli en utmaning. Vi har ett par vänner som gillar att gå på berg. Bergsbestigning som "äventyrare" kallar det. Mount Everest är väl det enda berget som räknas hos gemene man. Givetvis utan syrgas, onödigt "team" och annat krimskrams. Treveckors multisporttävlingar där man sover gående var också uppe på tapeten innan jag styrde in det på något jag själv faktiskt funderat på.
Cykla från treriksröset till smygehuk. Från längst uppe i norr, till längst ner i söder. Tydligen är de nordligaste 11 km bara vandringsled. Men jag kan ju springa nu också, så det blir nog inga problem. Att cykla så långt i sig är givetvis inte utmaning nog. Men på rekordtid, det kan vara något.
Är det någon som slagit Gunnars rekord på 6 dygn 6 timmar och 29 minuter? Får man åka med högprofil och tempobåge? Eller måste man köra med klassisk ram och klassiska hjul? Som i timrekord på bana.
Jag har inte PLANERAT att köra sträckan, men jag funderar lite. Har länge haft det i bakhuvudet. Men det måste ju passa med familjen också. Jag ska ju ändå vara borta några dagar.
Får man åka med GPS? Finns det någon som har en bra rutt?

5 kommentarer:

  1. Bobby Thoren körde Nordkap- Gibraltar för cirka 10 år sedan. Vet tyvärr inte hur lång tid det tog men det var lite extremt.

    SvaraRadera
  2. Everest är väl lite för exploaterat... Det vore väl lite "kyligare" med en K2 expedition eller så. Cykla dit, upp och hem, lite Göran Kropp över det hela iof, men what the hack=)
    Klassikern på militärcykel, träskidor och en stav, löpningen i någon extrem stil och sen simningen i mankini...där tror jag personligen att vi har grejjen!

    SvaraRadera
  3. Treriksröset - Smygehuk låter som en bra utmaning för dig. Allt är tillåtet så länge du cyklar. Gunnar har nog vägbeskrivningen.
    Annars kan du hänga med till Italien och köra 1001 Miglia. Den är 160 mil och 22.000 höjdmeter. Jag har lite länkar och skit på min blogg.
    /Johan

    SvaraRadera
  4. Sörmland Ultra Marathon 9/10 2010.
    Som ett MTB långlopp längs en vadringsled.
    htp://www.sormlandultra.se snack om loppet på http://www.funbeat.se/discussion/show.aspx?ThreadID=313150

    Jag bjuder på en start.Om du accepterar utmaningen innan 15 nov.
    Du har ju vänner/släkt i Stockholm...
    Inga problem...

    Du har min mailadress till Folksam

    SvaraRadera
  5. www.bamm.nu

    Det är grejer vettu!

    SvaraRadera