Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-06-05

Ett försök att komma tillbaka

Hej kompisar!

Det har ju känt rövigt hela veckan och så kan vi ju inte ha det!? Så i förrgår bestämde jag mig för att vända på det hela genom att tvinga mig igenom tre timmar distans. Det var ju ett riktigt pisspass, men jag genomförde det. Det var steg ett och igår var det dags att ta det hela ett steg längre. Receptet på att komma tillbaka till storformen:
1. Kopiera träningsupplägget jag hade inför Billingeracet, för det gav verkligen pigga ben.
2. Kör på hemmastigar där jag trivs som allra bäst.
3. Kombinera hög intensitet och lek.

Så igår tog jag sikte på stigarna vid Gamla Berget/Stångtjärn/Källslätten, bättre MTB-cykling är svårt att hitta. Skulle köra 2-3 timmar med några backintervaller och spurter, eftersom jag också gjorde det inför Billingeracet. Backar finns det ju och spurta kan man göra lite överallt. 
Slängde in moment av lek. För ett par år sedan hade jag inte ens försökt hoppa över den här stocken, men jag har börjat hoppa lite mer på träningar och har börjat känna mig bättre på det. Det svåraste med det här var att använda timern på kameran och sedan hinna cykla iväg, vända och tajma hoppet över stocken på 10 sekunder.
Körde också utför en svinbrant backe med lite hällar och rötter. Har tittat på den några gånger och tänkt att jag var ung och dum när jag cyklade ner där för hundra år sedan. Igår gjorde jag det igen.

Körde lite på Stångtjärns blåa, fast baklänges. Alltså, jag cyklade inte baklänges utan åkte leden i motsatt riktning.

Myscykling vid Djuptjärnen.

En härlig skitstig i solnedgången, mycket mer än så behöver jag inte. Vita kläder är för övrigt helt perfekt för MTB-cykling!

20 minuter hemifrån så avlivade jag min pedal, troligtvis mot en sten. Om någon vill sponsra mig med pedaler så skicka ett mejl till henrikoijer@gmail.com, ange "Pedalspons" i ämnesfältet.

Passet blev precis så bra som jag hade hoppats. Vädret hjälpte ju till det med. Körde hårt i några backar, hittade flytet utför och i tekniska partier och jag lyckades faktiskt ta ett prestigefyllt KOM från Faluns KOM-kung Daniel Olsson:

Kombinationen av lek och intensitet är ju oslagbart och det kändes faktiskt betydligt bättre än förra passet. Även om jag fortfarande känner mig rätt seg och slö mellan varven. Men ett stort steg i rätt riktning var det, nu tar jag en vilodag och så blir det väckningspass imorgon.

Här är Garmin-data från passet:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar